Mutatjuk a tökéletes krumplipüré titkát

krumplipüré, krumpli, püré
Mashed potatoes in bowl on wooden table with checkered napkin, top view
Vágólapra másolva!
Mit kell tennünk ahhoz, hogy a krumplipürénk igazán krémes és selymes legyen? Egy TikTok-on népszerű szakács remek tanácsait követve könnyedén elsajátíthatjuk ennek fortélyait.
Vágólapra másolva!

Kevés étel van, ami egy téli hideg estén jobban esik, mint egy tányér krémes krumplipüré, legyen az köret vagy akár önálló étkezés.

Bár rendkívül népszerű vacsora, mégis ritka, hogy valaki úgy tudja elkészíteni, hogy tökéletes állagú legyen.

Sokan minden alkalommal elkövetik ugyanazt a hibát, és még mindig nem értik, miért nem sikerült elérnie a vágyott állagot.

A napokban viszont egy séf megosztotta remek tanácsát, hogy olyan könnyű, habos köretet készítsünk, amiről eddig csak álmodtunk.

@177milkstreet Simmer your mashed potatoes in milk, not water! Potatoes are like pasta, in that they leach starches into their cooking liquid. In the case of pasta, you want to reserve some of that liquid to give sauce a luscious shine and bind it to the noodles. In mashed potatoes, cooking in milk, and preserving that starchy liquid, gives your potatoes a natural creaminess and allows you to skip the weighty heavy cream. #MilkStreetCookingSchool director Rosie Gill demonstrates. #milkstreet#milkstreetrecipes#milkstreetsides#sidesrecipes#thanksgiving#thanksgivingrecipes#potatoes#potatorecipes#mashedpotatoes#mashedpotatorecipes#vegetables#milkstreetrecipes#holiday#holidayrecipes#food#cooking#easyrecipes♬ original sound - Milk Street

Rosemary Gill egy bostoni szakácsiskola oktatási igazgatója, aki gyakran megosztja nagyszerű ötleteit a TikTok-on, lelkes tanítványai nagy örömére. Az egyik ilyen videóból derült ki az is, hogy mit rontott el eddig a legtöbb háziasszony a krumplipüré készítésénél.

Talán szokatlanul hangzik, de az oktatóvideóban Rosemary azt javasolja,

ne vízben, hanem tejben pároljuk a burgonyát.

A krumpli ugyanis főzés közben úgy viselkedik, mint a tészta, azaz kioldódik belőle a keményítő, ami keveredik a főzőfolyadékkal. Tejben főzve pedig megőrzi a természetes krémességét.

A követők lelkesen fogadták Rosemary tanácsait, egyikük egyenesen zseniálisnak nevezte a szakácsnőt, egy másik pedig megírta, hogy amióta így főzi a krumplipürét, többet is érdeklődtek nála, mitől ilyen finom.

Forrás: Mirror