Különleges kiállítás nyílt a Keletinél

a START burgert sokan kérik
a START burgert sokan kérik
Vágólapra másolva!
Megnyílt az egynapos jubileumi kiállítás Budapesten, a Keleti pályaudvaron az Utasellátó alapításának 75. évfordulója alkalmából.
Vágólapra másolva!

1948. november 24-én jött létre a mai Utasellátó jogelődje, az Utasellátó Nemzeti Vállalat. 2020-ban a MÁV-START keretén belül működő Utasellátó Igazgatóság újjászerveződött. Napjainkban több mint 400 munkatárs dolgozik azon, hogy a lehető legjobb vendéglátási szolgáltatást tudják biztosítani az utasok számára az étkező-, bisztró-, háló- vagy fekvőhelyes kocsival közlekedő vonatokon és két budapesti helyszínen is.

- mondta a kiállítás megnyitóján Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója, hozzátéve,

hogy az idén már több mint 680 ezer utas vette igénybe a fedélzeti vendéglátást.

a START burgert sokan kérik Forrás: mavcsoport.hu

Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója arról beszélt a megnyitón, hogy huszonkét használt háló- és fekvőhelyes kocsit vásároltak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyre növekvő éjszakai utazási igényeket a vasúttársaság ki tudja szolgálni. A nemzetközi étkezőkocsik szolgáltatását Pozsonyon, Prágán, Berlinen keresztül Hamburg felé, Pozsonyon és Varsón át Terespolba, továbbá Brassóba, Kolozsvárra és Bécsbe utazva lehet igénybe venni.

- fogalmazott Mosóczi László.

A közlemény szerint Dibáczi Tamás, az Utasellátó igazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy "ez a szervezet, mint minden más, túl van szebb és nehezebb napokon, de mára kijelenthető, hogy az Utasellátó fénykorát éli". Az, hogy erre a magas szintre került a tevékenység, elsődlegesen a régi és a jelenlegi elkötelezett, hagyománytisztelő, összetartó, az utasainkért mindig készséggel, kedveséggel szolgálatra kész kollégáknak köszönhető - tette hozzá.