Ezt a három ételt soha ne egye meg - videó

étel, egészséges, egészségtelen, hal, hús, zöldség, tenger gyümölcsei, paradicsom
Vágólapra másolva!
Sokan kétkedve fogatták azt a videót, amit egy táplálkozási szakértő osztott meg TikTok oldalán a követőivel. Azonban amikor végig nézték, akkor megértették miért nem ajánlja a táplálkozási szakértő, hogy ezekből az ételekből együnk. Ezek mind olyan ételek, amik nemcsak az egészségünkre károsak, de még az ízük sem jó és rengeteg undorító dolgot tartalmaznak.
Vágólapra másolva!

Ezt a három ételt kerüljük, ha nem akarunk undorító dolgokkal találkozni, miközben eszünk. Leanne Ely elmondta, hogy miért nem ajánlja ezeket az ételeket. Szerinte ezek nem csak műanyagból készültek, de még az ízük sem hasonlít az eredeti termékekére.

Az egyik ilyen étel a konzervgomba. 

Ugyanis egy tanulmány szerint egy 100 grammos konzervben, több mint 20 kukac lehet.

Ebbe beletartozik az a lé is amiben a gomba hónapokig tartósítva van. Nem beszélve a fémes és a friss gombához egyáltalán nem hasonlítható ízéről.

@savingdinner 3 gross things you should necer eat! 1) canned mushrooms. Avoid the maggots and get fresh ones. 2) undeveined shrimp. That’s not a vein, its poop! 3) artificial vanilla. Beaver butts!!! Go with real vanilla instead. #castoreumforflavoring🦫 #artificialvanilla #deveiningshrimp #shrimppoop #cannedmushrooms #freshmushroom #nomaggots #knowyourfoods ♬ original sound - Leanne Ely

A második étel biztosan elszomorítja a tenger gyümölcseit kedvelőket, de jó hír, hogy nem kell teljesen kizárni az étkezésükből ezt az alapanyagot, csak egy részét kell eltávolítani, ahhoz, hogy fogyasztható legyen. A garnélarák az egyik legnépszerűbb tenger gyümölcse, azonban kevesen tudják, hogy 

a hátukon futó vénának vagy érnek látszó dolog valójában a garnélák bélrendszere,

amit nem sokan szeretnénk megenni. Ezért Leanne azt tanácsolja, hogy főzzük meg a kis rákokat, majd fogyasztás előtt húzzuk ki a páncéljuk alól a bélrendszerüket.

A soha nem fogyasztható ételek listáján a harmadik a mesterséges vanília. Egyre többen használják sütemények ízesítésére a különböző vanília aromákat és sűrítményeket, azt viszont nem is gondolnánk, hogy miből készül ez az ízesítő anyag. 

Ahhoz, hogy mesterséges vaníliát állítsanak elő a hód fenekéből nyernek ki több fajta váladékot,

 ami később a mű vanília alapját fogja adni. Ezért érdemes az eredeti vanília kivonatot használni.

Forrás: Mirror