5 igazán egészséges étel, amiket az emberek többsége nem kedvel

Vágólapra másolva!
Cikkünkben 5 olyan ételt mutatunk be, amelyek már a történelmi idők óta közutálatnak örvendenek, főleg a gyerekek körében. Vannak azonban, akik felnőttként sem kedvelik meg őket. Azonban érdemes lenne egy esélyt adni nekik, hiszen ezek mindegyike tápláló, egészséges és valójában nagyon finom étel, csak jól kell elkészíteni.
Vágólapra másolva!

Hal

Laktató, tele van fehérjével, omega-3 zsírsavakkal, sportolók és fogyni vágyók legjobb barátja - unásig ismerjük már a halételek pozitív tulajdonságait, sok ember mégis messzire kerüli őket. 

Néhányan a szálkák, mások a szaga miatt nem szívesen fogyasztanak halat,

aki viszont hajlandó megenni, az is leginkább csak halrudacska, esetleg paradicsomos tonhalkonzerv formájában. Pedig ennél jóval finomabb, változatosabb,  különlegesebb és nem utolsósorban egészségesebb formában beiktathatnánk az étrendünkbe, ezért merjünk ezentúl bátrabban kísérletezni. 

Akik a markáns illata vagy íze miatt nem kedvelik, válasszanak enyhébb ízvilágú halat, süssék meg fűszeresen, ropogósra, akik a szálkáktól félnek, próbálkozzanak filézett halakkal.

Egy klasszikus, paprikás lisztbe forgatott, sült tőkehal- vagy harcsafilé például olyan finom, hogy még a legmegrögzöttebb halutálóknak sem lehet ellene kifogásuk, de egy tejszínes-lazacos tészta is jó választás lehet. 

Fotó: Santa Clara / Barbecue/AFP ImageForum