Titkos csodaszer a fogyásban: ezért rajonganak a hírességek az almaecetért

Vágólapra másolva!
Egy friss tanulmány szerint rengeteget segíthet a fogyásban és az egészség megőrzésében, ha reggelente vízzel hígított almaecetet iszunk.
Vágólapra másolva!

Egy nemrégiben a BMJ-ben megjelent tanulmány szerint a libanoni tudósok klinikai vizsgálatot végeztek túlsúlyos, 12 és 25 év közötti fiatalokon. A 30 résztvevőt négy csoportra osztották, az egyik csoport 5 ml-t a másik 10 ml-t, a harmadiknak pedig 15 ml almaecetet kellett vízzel hígítva meginniuk minden reggel. A kísérletben részt vevő negyedik csoport pedig placebót kapott.

Almaecet. Fotó: Wikipédia

A Mirror szerint három hónap elteltével kiderült, hogy azok, akik ebben az időszakban almaecetet ittak, 6-8 kg-ot fogytak, és 2,7-3 ponttal csökkentették a BMI-t, az az a testtömegindexüket, mindezt a kapott adagtól függően.

A kutatás azt is kimutatta, hogy jelentősen csökkent a derék- és csípőkörfogatuk, valamint a vércukorszint és a koleszterinszintjük is. Dr. Darsha Yagnik, a Middlesex Egyetem orvosbiológiai kutatási oktatója szerint az almaecet körül jelenleg hatalmas a zsongás, ugyanis a vizsgálatok kimutatták, hogy akár már napi egy adag segíthet.

Aidan Goggins gyógyszerész „jelentősnek” és „váratlannak” minősítette az eredményeket, és a népszerű Ozempic és Wegovy gyógyszeres eredményeihez hasonlította őket – írja a MailOnline.

Az elmúlt években egyre csak nőtt az almaecet iránti kereslet, nem kizárt, hogy ehhez Victoria Beckham is hozzájárult, akiről köztudott, hogy minden reggel iszik belőle pár kanállal, hogy megőrizze egészségét és fantasztikus alakját.