Készüljön: zárva lesznek az üzletek vasárnap és hétfőn is

vásárlás, üzlet, bolt, közért, kosár
Pünkösd kétnapos ünnepén megváltozik az üzletek nyitvatartása
Vágólapra másolva!
Pünkösd miatt zárva lesznek az üzletek vasárnap és hétfőn is, ezért szombaton sokkal nagyobb tömegre kell számítani a boltokban.
Vágólapra másolva!

Május 19-én kezdődik pünkösd, a karácsony és a húsvét melletti harmadik legfontosabb keresztény ünnep. A pünkösd 2024-ben május 19-20-ra esik és mindkét nap munkaszüneti nap, így az élelmiszerboltok is zárva tartanak majd. Ez azt jelenti, hogy ezúttal a kereskedelmi dolgozók is kiélvezhetik a hosszú hétvégét!

vásárlás, üzlet, bolt, közért, kosár
Pünkösd kétnapos ünnepén megváltozik az üzletek nyitvatartása
Fotó: Pexels

MI LESZ ZÁRVA PÜNKÖSDKOR?

A pünkösdi hosszú hétvégén egyedül szombaton lesznek nyitva a boltok, utána sem május 19-én, vasárnap, sem pedig május 20-án, hétfőn nem lehet majd vásárolni. 

Pünkösdkor zárva lesz a legtöbb üzletlánc, így az Aldi, a Lidl, a Tesco, az Auchan, a Spar, a Penny, a CBA és a Príma, a Coop és a Reál sem lesz nyitva két napon keresztül.

Az élelmiszerboltok május 18-án, szombaton a szokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, de a kétnapos boltzár miatt a megszokottnál jóval nagyobb tömegre kell számítani a boltokban. Az üzletek május 21-én keddtől ismét a szokott rend szerint lesznek nyitva.

MI LESZ NYITVA 2024-BEN PÜNKÖSDKOR?

  • A non-stop nyitva tartó éjjel-nappali üzletek május 19-20-án is nyitva lesznek.
  • A benzinkúton és a benzinkúton működő boltokban is lehet majd élelmiszert vásárolni az ünnepnapon.
  • Továbbá nyitva lesznek még azok a trafikok, amelyek családi tulajdonban működnek, a virágboltok, valamint az újságosok is. Továbbá a településeken, vagy azok vonzáskörzetében ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak is - írja a mindmegette.hu.