Így maradnak hetekig frissek és ropogósak a gyümölcsök és a zöldségek

Vágólapra másolva!
Néhány egyszerű tárolási tipp segíthet abban, hogy a gyümölcsök és zöldségek hosszabb ideig elálljanak és frissek maradjanak a hűtőben. Plusz pont, hogy pénzt is spórolhatunk vele, és elkerülhetjük a drága alapanyagok pazarlását.
Vágólapra másolva!

A zöldségek és gyümölcsök frissen tartása azonban a sokak számára fejtörést okoz. Dag Larsen élelmiszeripari szakértő

a TikTok-on osztott meg néhány hasznos tanácsot, ami segít abban, hogy elkerüljük a pazarlást, és minél több pénzt megspóroljunk.

A szakértő elsőként megemlítette, hogy fontos tisztában lennünk a különféle gyümölcs- és zöldségfélék eltérő tárolási módjaival. Vannak köztük kényesebbek, melyeket érdemes minél szárazabb helyen, bezacskózva tárolni, míg más fajtáknak nem árt némi pára sem. Vannak, amelyeket meg kell mosni, mielőtt tároljuk, ám akadnak olyanok is, amelyeket nem ajánlott egészen addig, amíg fel nem használjuk.

Forrás: Shutterstock/Africa Studio

A sárgarépát és a zellert például érdemes megmosni, mielőtt berakjuk őket a hűtőszekrénybe, akár egy hétig is frissek és ropogósak maradnak tőle.

Túl hosszú ideig azonban nem javasolt tárolni őket, ugyanis káros baktériumok szaporodhatnak el rajtuk.

Azonban a bogyós gyümölcsöket kifejezetten tilos megmosni felhasználás előtt, ugyanis könnyen rothadásnak indulnak.

Legjobb, ha az eredeti csomagolásukban, felbontás nélkül helyezzük őket a hűtőbe.

Larsen hozzátette, hogy azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amelyeket nem akarunk közvetlenül vásárlás után elfogyasztani, érdemes feldarabolni, és lefagyasztani, később nagyszerű alapanyagként szolgálhatnak például turmixok készítéséhez.

Forrás: Mirror