Egy kis segítség a januári fogyókúrához: íme 7 nasi 300 kalória alatt

nassolás almachips egészséges nassolnivaló
Healthy snack. Homemade dehydrated apple chips on rustic wooden background
Vágólapra másolva!
A szakértők szerint nem követünk el főbenjáró bűnt, ha néha torkoskodunk, és élvezzük az ízeket, de közben néhány alapvető szabályt betartunk. Sőt, szervezetünk még hálás is lesz érte! Mutatjuk, miként lehet a nassolás kifejezetten egészséges.
Vágólapra másolva!

A táplálkozásszakértők szerint naponta ötször kellene étkezni. Három főétel mellé valamilyen egészséges nassolnivaló dukál, melyek állandó szinten tartják a vércukorszintet, így megakadályozzák, hogy ránk törjön a farkaséhség.

A szakértők szerint ezeket érdemes fogyasztanunk tízóraira, vagy uzsonnára, nassolás gyanánt:

  • Fahéjas körtelé
    Pucoljunk meg két körtét és pürésítsük össze. Dúsítsuk egy kis ásványvízzel, és ízesítsük fahéjjal. A körte sok folsavat és káliumot tartalmaz, a fahéj pedig serkenti az emésztést. (120 kcal/adag)
  • Popcorn
    Nem csak a moziban esik jól! Nagy rosttartalmú, B-vitaminban és kalciumban gazdag, laktató rágcsálnivaló - és még a zsírtartalma is alacsony. Érdemes azonban magunk elkészíteni, és csak minimális mennyiségű sót és olajat használjunk hozzá! (190 kcal/50 g)
    A szakértők szerint nem követünk el főbenjáró bűnt, ha néha torkoskodunk és élvezzük az ízeket, de közben néhány alapvető szabályt betartunk. Forrás: Shutterstock
  • Narancsos kivisaláta
    Ez a magas C-vitamin-tartalmú, az ellenállóképességet is növelő gyümölcssaláta roppant egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Pucoljunk meg 1 narancsot és 1 kivit, vágjuk apróra és locsold meg 2 evőkanál narancslével. (100 kcal/adag)
  • Banános túró
    A banán kedélyjavító, mivel szerotonint tartalmaz, ami jó hatással van a hangulatra. Szeleteljük fel a gyümölcsöt, majd keverjük össze 125 g sovány túróval. Mézzel tovább édesíthetjük. (220 kcal/adag)
  • Banánchips
    A szárított vagy pirított gyümölcsdarabkák igazán kiváló falatok, de maximum fél maroknyit együnk meg belőlük egyszerre. A banánszeleteket ugyanis kókuszolajban sütik és cukorral vagy mézzel édesítik. (250 kcal/50 g)
  • Lekváros kétszersült
    Egy pirítóst kenjünk meg piros húsú gyümölcskocsonyával vagy gyümölcskeverékkel. 6 evőkanálnyit osszunk el 3 szelet kétszersültön. (150 kcal/adag)
  • Szárított gyümölcsök
    Azonnal fogyasztható gyümölcs finomságok sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Tipp: Kóstoljuk meg az egzotikus ízeket is, mint például a datolya vagy a füge! Arra azonban ügyeljünk, hogy lehetőleg a cukormentes változatokat vásároljunk. (145 kcal/50 g)

Ha további mentő ötletekre kíváncsi a gasztronómia terén, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát!