Panzanella, toszkán kenyérsaláta

panzanella
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészitési idő: nettó 15 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 5 szem paradicsom
  • 1 kisebb kígyóuborka vagy 4 db kicsi saláta uborka
  • 1 fej lila hagyma vagy egy csokor új lila hagyma
  • 1/4 kg szikkadt kenyér
  • egy csokor bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • bors

A kenyeret kockákra vágom, sütőben grill fokozaton enyhén megpirítom. A paradicsomot és az uborkát a kenyérkockákkal körülbelül azonos méretű kockákra vágom, a lilahagymát vékonyan felszeletelem. Az öntethez elkeverem az olajat az ecettel, sózom, borsozom, meglocsolom vele a salátát, a bazsalikomot hozzátépkedem. Az egészet alaposan összekeverem. Körülbelül egy órát állni hagyom, hogy a kenyér magába szívhassa az öntetet.