[origo] 3.0

Vágólapra másolva!
Kedves Olvasónk! Ha ezt olvassa, már valószínűleg nyilvánvaló az Ön számára, hogy az [origo] jócskán megújult.
Vágólapra másolva!

Amit most lát, használ és remélhetőleg még sokáig használni fog, az az [origo] harmadik verziója - erre utal a cím is. Az elsőt 1998 decemberében ismerhették meg, ezt nem sokkal később követte a második, 1999 áprilisában. Ekkor lett az [origo] része a Vizsla, és számos egyéb funkcióval is bővült.

A mostani váltás célja hasonló: az évek alatt sokszorosára duzzadt tartalmat és temérdek szolgáltatást újracsomagolni, hogy könnyebbé tegyük benne az eligazodást. Az alábbiakban segítünk eligazodni az új struktúrában.

Minden egyes oldal tetején megtalálható az a fejléc, amelyből az [origo] csaknem minden tartalma elérhető - ha felgörget az oldal tetejére, most is szemügyre veheti. Ez a műszerfal jellegű navigációs csík lerövidíti az utat az egyes oldalak között. A Csatornák feliratú legördülő menüből érhetőek el szerkesztett tartalmaink- a Politika, a Szórakozás vagy a Tudomány rovat cikkei - , a Szolgáltatások feliratra kattintva pedig - láss csodát - különböző szolgáltatásaink érhetőek el, úgy mint a Fórum, a Freemail, az Időjárás vagy a Horoszkóp. Ebbe a műszerfalba költözött a Vizsla - a legkedveltebb magyar kereső - és a Katalógus is, amelyek mostantól az [origo] minden oldaláról elérhetőek, nem kell egy kereséshez visszamenni a címlapra.

A fejléc alsó részében teljesen új funkciókkal találkozhatnak. A Hírcentrum reményeink szerint sokak kedvenc oldala lesz: itt egy oldalon érhető el minden aktuális információ és érdekesség, reklám nélkül. A Közösség centrum az olvasók közötti kommunikáció gyűjtőoldala: itt egymásra találhatnak a Freemail postafiókok tulajdonosai - több mint 670 ezren -, a Fórum-felhasználók, a chatelők, az online játékokban egymással versengők.

A Vásárlás feliratra kattintva az interneten megvásárolható termékek termékfajták teljes kínálatát nyújtjuk partnerboltjaink közreműködésével. Koncertjegyek, műszaki cikkek, könyvek, CD-k mellett itt vásárolhat internet-hozzáférést kiadónktól, az Axelero Rt.-től vagy licitálhat elképesztően olcsó, de másoknak feleslegessé vált termékekre az [origo] aukciós piacterén, az Axio-n, ahol csoportos vásárlásra is lehetőség van, ez az áreső.

A már jól ismert Szoftverbázisból több mint 4200 szoftver tölthető le ingyenesen.

A Sport felirat arról tanúskodik, hogy az [origo] újabb irányba terjeszkedik - a sporthirek.hu oldal beolvadásával egyértelműen az első számú online hírforrásá fejlődött a sport területén is.

Az [origo]-ban való tájékozódást megkönnyíti még a címlap bal oldalán látható részletes menü és a minden gyűjtőoldal alján fellelhető lábléc.

Fontos újdonság, hogy az egyes oldalakon - a jobb felső sarokban - látható az [origo] mindenkori öt legfrissebb híre és alatta az öt legnépszerűbb Fórum, témák szerint csoportosítva. Ugyancsak minden oldal tartalmazza a több mint 30 ezer kategorizált oldalt kínáló Vizsla Katalógus kategóriáinak tematikusan csoportosított listáját.

Nézze át jól az új [origo]-t, ne sajnálja rá az időt. Ha mégis úgy érezné, hogy eltévedt vagy valami nem egészen olyan, mint szeretné, kiáltson, és jövünk.