Az Internet Explorer kiüti a QuickTime-ot

Vágólapra másolva!
A Microsoft kiadta az Internet Explorer szervizcsomagját, amely telepítés után működésképtelenné teszi a konkurens Apple videólejátszóját. A két vállalat közösen igyekszik megoldani a technikai hibát.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriás július 31-én adta közre az IE 5.5-ös verziójához a második javítócsomagot (SP2). Miután a felhasználók feltelepítették, azt tapasztalták, hogy nem tudják lejátszani a különböző weboldalakon fellelhető, MOV formátumú videókat.

Az Apple képviselője elmondta, tudnak a hibáról, és a Microsofttal közösen azon dolgoznak, hogy mihamarabb megoldást találjanak. Várhatóan a közeljövőben a két cég javítócsomagot tesz közzé weboldalán, hogy a QuickTime mozikat ismét le lehessen játszani.

A kompatibilitási gond azt követően merült fel, hogy a Microsoft lépéseket tett a plug-in (beépülő modul) struktúra megszüntetésére. A Netscape böngészőjétől átvett technológia helyett a szoftveróriás saját ActiveX komponensein keresztül kívánja biztosítani a jövőben a külső szoftverfejlesztőknek, hogy a weboldalakba ágyazva speciális tartalmakat jelenítsenek meg, illetve programokat futassanak.

A CNet információ szerint a probléma jelentkezett a böngésző megjelenés előtt álló 6-os változatában is.

Korábban az [origo]-ban:

Kimarad a Windows XP-ből a Java