Nvidia: érkezik az új GeForce chip

Vágólapra másolva!
A negyedik generációs GeForce jellemzőiről egyelőre csupán találgatni lehet, annyi azonban biztos, hogy az új chip februárban lát napvilágot.
Vágólapra másolva!

A jelenleg NV-25 fantázianéven futó chip az utoljára tavaly februárban frissített GeForce termékcsalád új tagja. A keresztségben az Nvidia gyakorlata szerint előreláthatóan a GeForce 4 nevet kapó GPU - az interneten már több helyen megtalálható a termék házi barkácsolású logója - a pletykák szerint 0,13 mikronos gyártási eljárással készül, melyet az is alátámasztani látszik, hogy az cég gyártó partnere, a Taiwan Semiconductor Manifacturing már hosszabb ideje használja a kisebb energiafogyasztást és hőkibocsátást lehetővé tevő technológiát.

Az Xbox grafikus processzorát is szállító Nvidia egyelőre nem közölt hivatalos információt a chip jellemzőiről, így az NV-25 megjelenéséig eltelő néhány hétben tovább folyhatnak a találgatások: vajon a 300 fölötti MHz-en futó processzort tényleg 700 MHz tájékán pörgő DDR-memória támogatja majd és mennyi az esély arra, hogy az a fejlesztés során az Nvidia felhasználta - és ha igen, milyen mértékben? - a 2000 során felvásárolt 3dfx technológiáját?

Új grafikus chip notebookokba az Nvidiától