Visual Studio.NET: arccal az XML felé

Vágólapra másolva!
Bill Gates, a Microsoft elnöke bemutatta a Visual Studio .NET-et és a .NET Framework-öt, azaz a szoftvergyártó legújabb .NET alkalmazásfejlesztési eszközét és a .NET alkalmazások platformját.
Vágólapra másolva!

A több mint négyéves fejlesztőmunka és tesztelési folyamat során világszerte több mint 3,5 millió fejlesztő ismerkedhetett meg a termékek béta-változataival. Gates kiemelte, hogy a Microsoft .NET stratégiája legfontosabb elemének megjelenését üdvözölheti a világ valamennyi fejlesztője. Az XML-re épülő webszolgáltatások korának küszöbén nélkülözhetetlenné válik a több, mint 20 programnyelvet támogató, és 8 nyelven megjelenő fejlesztőeszköz készlet és alkalmazásfejlesztési platform.

A Visual Studio .NET 3 verzióban jelenik meg: A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Architect a vezető fejlesztők számára teszi egyszerűbbé nagy alkalmazások, keretrendszerek létrehozását, illetve megteremti annak lehetőségét,hogy a fejlesztőcsoportok kialakíthassák saját belső programozási szabványaikat, architekturális konvencióikat. A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Developer az XML webszolgáltatások és alkalmazások gyors elkészítésére alkalmas nagy teljesítményű, vállalati szintű csoportos fejlesztőplatformot biztosít. A platform Professional verziója bármely internetes eszközre szánt, több programnyelvet és operációs rendszert integráló következő generációs XML webszolgáltatások gyors elkészítését teszi lehetővé.

A Visual Studio .NET-et elsőként bevezető cégek között található az Autodesk, a L’Oreal és a Merrill Lynch. Emellett az SAP, a Computer Associates és a Groove Networks is bejelentette, hogy a közeljövőben a Visual Studio .NET-tel integrálható fejlesztőeszköz termékeket bocsátanak a piacra.
.
Két prominens alkalmazásfejlesztő nagyvállalat is bejelentette a .NET Framework-öt támogató eszközeit. A Borland Software Corp. Delphi és C++ Builder nevű termékei a .NET Framework-höz készültek, míg a Macromedia Inc. Dreamweaver UltraDev terméke az ASP.NET-alapú fejlesztéseket segíti.

Magyarországon áprilisban mutatkozik be a Visual Studio .NET. A Microsoft Magyarország által szervezett fejlesztői konferenciákon és egyéb szakmai rendezvényen már több száz szakember ismerkedhetett meg a Visual Studio .NET bétaverziójával. A szakmai "beavatáshoz" nagy segítséget nyújt a Microsoft Magyarország és a BME munkatársai által lektorált "Bemutatkozik a .NET" című kézikönyv és a Grepton Rt. hamarosan megjelenő hasonló kiadványa.

Ajánlat:

Microsoft - Visual Studio .NET