Ujjlenyomatra indul az Asus notebookja

Vágólapra másolva!
Az Asus B1-es hordozható számítógépébe integrált ujjlenyomat-azonosító rendszer segítségével a notebook csak és kizárólag  gazdájára "hallgat".
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA noteszgépgyártók régóta szeretnék elérni valahogy azt, hogyha terméküket eltulajdonítják, akkor az a tolvaj számára pont annyira legyen értékes, mint egy darab tégla. Ezen az úton tett egy jelentős lépést előre az ASUS a B1-es sorozattal.

A mobil PIII processzor alapú, VIA lapkakészletre épülő és S3 Savage 4 Twister grafikus lapkát tartalmazó gépbe ugyanis egy ujjlenyomat-olvasót építettek. Ez nemes egyszerűséggel nem engedi elindítani az operációs rendszert, ahhoz hasonlatosan, mint amikor a BIOS-jelszó nélkül nem tudunk továbblépni elmentett ujjlenyomat hiányában. Több ilyet is képes tárolni, külön a felhasználó és a rendszergazda számára.

A közepes méretű B1 egyébiránt nagyon kellemes felszereltségű gép. 10/100-as LAN, 56 k-s modem, két USB, FireWire, CD-RW/DVD-olvasó kombináció (amely kicserélhető a mellékelt 1,44 MB-os flopimeghajtóra), tv-kimenet, 15 collos TFT kijelző a legjellemzőbb paraméterei. A gép megjelenésével megosztotta a szerkesztőséget, volt, aki csicsásnak találta, de volt, aki szerint inkább elegáns.