Újból megtámadták az al-Dzsazíra weboldalát

Vágólapra másolva!
Nem sokkal egy állítólagos túlterheléses támadást követően az arab hírtelevízió honlapját újból hackerek támadták meg. Az oldalon ideiglenesen Amerika-szimpatizáns üzenetek voltak olvashatók.
Vágólapra másolva!

Forrás: APNéhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az al-Dzsazíra arab műholdas televízió honlapjának működését ismeretlenek megbénították. Míg a portált üzemeltető cég szerint hackertámadásról van szó, addig az online szerkesztőség úgy véli, a vártnál nagyobb látogatói szám okozta a problémákat. Csütörtökön ezzel szemben az al-Dzsazíra weblapjához tartozó domainnevet egy másik kiszolgálóra irányította el egy magát Patriot néven emlegető behatoló, aki a megváltoztatott oldalon lévő információk szerint a Freedom Cyber Force Militia nevű hackercsapat tagja. Az eltérített oldalon többek közt az "Isten óvja katonáinkat!" üzenet volt olvasható, de voltak felhasználók, akiket pornográf oldalakra térített el a szerver. Az internetes támadásokkal kapcsolatban az FBI is vizsgálatot indított.

Az F-Secure informatikai biztonsági vállalat a napokban közzétett jelentése szerint az iraki háború kezdete óta jelentősen megemelkedett a hackertámadások száma, néhány nap alatt több mint 20 ezer oldal tartalmát változtatták meg illetéktelenek. A cég egyik vezetője szerint a megtört honlapokon a támadók által elhelyezett tartalmak többsége az iraki támadásban részt vevő országok vezetését szólítja fel az invázió leállítására, illetve a közvéleményt próbálja formálni egy-egy háborúellenes üzenettel.