Vágólapra másolva!
Bankkártyákéhoz közelítő méret, valamint csillogó, kompakt külső jellemzi az Exilim EX-Z3 jelű digitális fényképezőgépet. A Casio kamerájával könnyen és gyorsan készíthetőek jó minőségű felvételek.
Vágólapra másolva!

Kétségtelen, ha valaki messzebbről szemléli ezt a kis masinát, akár egy cigarettatárcának is nézheti. Ezüstös csillogás és igazán kis méret, akár egy ingzsebben is kényelmesen elfér, anélkül, hogy bárkinek feltűnne. A készülékhez tartozó dokkolóegység kényelmessé teszi a kezelést és gyakorlatilag egy csapásra megoldja a képek letöltését vagy éppen az akkumulátor feltöltését. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire leegyszerűsíti ez a használatot, hiszen fényképezőgépünk mindig készenlétben áll, csak fotózni kell.


Mindig kéznél

A gép hátoldalát szemügyre véve igen nagy méretű, mintegy 5 cm átmérőjű LCD-panellel találjuk magunkat szembe. A TFT kijelző 84 ezer képpont felbontással rendelkezik, ami ideális képminoőséget biztosít. A másik és sokkal érdekesebb megoldás a beépített objektív, amely 3x-os optikai zoommal kecsegteti a fotóst, minősége szintén igényességről tanúskodik: Pentax gyártmányú, fókusztávolsága 5,8 és 17,4 mm között változtatható, ami kisfilmes gépre átszámítva 35-105 mm-es zoomot jelent. Külön érdekesség az objektív kialakítása, hiszen teljesen belesimul a kameravázba, amikor a gépet kikapcsoljuk.


Digitális fotó rovat az [origo]-n/techbazis/digifoto/index.htmlÚj forduló indul a digitálisfotó-pályázaton/techbazis/digifoto/20030430ujfordulo.htmlDigitális fényképezés a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/muszeripar,_muszertechnika/optika._foto-_es_filmtechnika/fototechnika/digitalis_fenykepezes/