Már az idén megjelenhet a Winamp 5

Vágólapra másolva!
Az America Online végleg felhagy a Winamp médialejátszó a tavaly nyáron megjelent 3-as változatának továbbvitelével. Hirtelen ugrással már az idei évben piacra kerülhet az 5-ös verzió.
Vágólapra másolva!

Az America Online (AOL) internetszolgáltató tulajdonában álló Nullsoft által fejlesztett Winamp 3-as változata 2002. augusztusában jelent meg. A teljesen új alapokra helyezett, ám a korábbiakhoz képest rendkívül nagy gépigényű szoftver nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ezért a Nullsoft már ugyanebben az évben a megelőző 2.x-es sorozatot vitte tovább. A cég időközben ezzel párhuzamosan megszüntette a 3-as változat újabb pluginjeinek kiadását is.

- A jövőben a két termékvonal integrációjára kívánunk koncentrálni a fejlesztői munka során - nyilatkozta a múlt héten az AOL egyik szóvivője a CNet magazinnak. Eszerint a következő generációs, a 2.x és a 3-as verziók tulajdonságait ötvöző és utóbbi hibáit vélhetően kiküszöbölő 5-ös sorozat már 2003 végén piacra kerülhet.

Letöltés: Winamp 2.91/szoftverbazis/multimedia/audio/winamp291_full.htmlLetöltés: Winamp 3/szoftverbazis/multimedia/audio/wa3install_build491.htmlZenei programok a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/informatika/szoftverek/zenei_programok/

Többek szerint a tavalyi verzióváltás körüli hercehurca kísértetiesen emlékeztet a Netscape internetböngésző megújulására a kilencvenes évek végén. A fejlesztő Netscape Communications ekkor új alapokra helyezte szoftverét, ám ez jelentős késlekedéseket eredményezett az újabb változatok megjelenésében és végül hozzájárult ahhoz, hogy az egykor népszerű Netscape alulmaradjon a böngészőpiaci versenyben.

A szoftverfrissítésekkel egyébként nem fukarkodó Nullsoft a múlt héten két újdonsággal is szolgált: a Winamp 2.95 mellett ekkor jelent meg a 3-as verzió egy újabb, fejlesztői változata.