Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban néhány hét alatt a második gyanúsítottat vették őrizetbe, akit számítógépes vírus megírásával vádolnak. A nyáron pusztító Blaster.b vírus írójához hasonlóan az újabb letartóztatott is fiatalkorú.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium közlése szerint pénteken tartóztattak le egy fiatalkorút, akit a vád szerint a Spybot vagy Randez (Spybot.worm.lz, Randex.E, RPCSdbot) néven ismert vírust készítette. A kártevő a Microsoft szoftverek ugyanazon biztonsági hiányosságát használja ki, mint a nyári hónapokban agresszívan terjedő Blaster-variánsok. A Spybot készítőjének személyazonosságát nem fedte fel a minisztérium, egyelőre csak annyi ismeretes, hogy fiatalkorú - írja a brit ZDNet hírmagazin. A letartóztatással kapcsolatban John McKay szövetségi ügyész elmondta: az internet és a felhasználók biztonságát veszélyeztetőknek meg kell érteniük, hogy tetteikért felelősséggel tartoznak, legyen szó felnőttekről vagy fiatalkorúakról.

Az Egyesült Államokban egy hónap alatt ez a második letartóztatás, melynek alanya állítólagos víruskészítő. Augusztus végén a 18 éves Jeffrey Lee Parsont vették őrizetbe a hatóságok: Parsont a nyáron felbukkant Blaster.b féregvírus megírásával vádolják.