Beépített billentyűzet az új HP tenyérgépen

Vágólapra másolva!
Két új kézi számítógépet is bemutatott hétfőn a HP: az egyik új típus érdekessége az integrált billentyűzet, a másiké pedig a beépített Bluetooth és Wi-Fi csatlakozás lehetősége.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Hewlett-Packard iPAQ h4150 az egyik legvékonyabb és legkönnyebb Pocket PC-t futtató tenyérgép a piacon. A külsőre a korábbi iPAQ-okra hasonlító eszköz legfőbb extrája, hogy alapkiépítésben egyaránt támogatja az eszközök közötti drótnélküli kommunikációt biztosító Bluetooth, valamint a Wi-Fi (802.11b) vezeték nélküli helyi hálózati szabványokat. Hasonló paraméterekkel bír a h4350 jelzésű új iPAQ is, ám ez az eszköz - a HP tenyérgépei közül elsőként - integrált minibillentyűzettel is fel van szerelve a szövegbevitel egyszerűbbé tétele céljából.

Mindkét új modell belsejében egy-egy 400 MHz-es Intel XScale lapka található, s a felhasználó számára 56 megabájt memória áll rendelkezésre adatok és alkamazások tárolása céljából. Az új iPAQ-okon 65 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas TFT érintőkijelző található, s az eszközök SD/MMC bővítőkártyákat tudnak fogadni, s az USB porton keresztül csatlakoztathatók a PC-hez.

Az iPAQ h4150 modell 450 dollárnak körüli áron hamarosan kapható lesz, míg a billentyűzettel rendelkező h4350-es november tájékán kerül majd piacra 500 dollár körüli áron.