Országos linuxos rendszer Romániában

Vágólapra másolva!
Románia munkaügyi hivatala országos adminisztrációs rendszerét Linux-alapúvá teszi. A nyílt forráskódú megoldás 240 helyszínen 2 ezer felhasználót szolgál ki.
Vágólapra másolva!

Románia országos munkaügyi szervezete, az ANOFM és az IBM november végén bejelentették: első alkalommal került sor Romániában országos lefedettséget biztosító Linux-alapú, nyílt forrású informatikai infrastruktúra kialakítására. A rendszer egy olyan projekt keretében került megvalósításra, amelynek célja integrált rendszer kialakítása az országos munkaügyi szervezet számára.

A munkaügyi szervezet a nyílt forrású infrastruktúra felhasználásával regisztrálja az álláskereső-ket, azonosítja és regisztrálja a megüresedett állásokat, biztosítja a munkahelyek és a munkavállalók összepárosítását, segíti a jogosultságok nyilvántartását és a munkanélküli segélyek kifizetését, illetve lehetővé teszi a munkanélküliek ellátását célzó járulékok befizetésének ellenőrzését. Az informatikai rendszer 240 helyszínen több mint 2 ezer felhasználót szolgál ki.