Luxusbillentyűzet Logitech-módra

Vágólapra másolva!
Billentyűzetként, egérként és távirányítóként is használható a Logitech új, multimédiás szettje. A csomagot eleganciája mellett rendkívül borsos áráról lehet kapásból felismerni. 
Vágólapra másolva!

A főként számítógépes egereiről és billentyűzeteiről ismert Logitech a hetekben kezdte árusítani Magyarországon legújabb, diNovo Media Desktop fantázianevű, felsőkategóriás billentyűzet-egér szettjét, amely rendhagyó formáját tekintve merőben eltér a gyártó korábbi modelleitől.

Egér és billentyűzet linkgyűjteményhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/008/956

A csomagban egy vezeték nélküli optikai egér, valamint egy rendkívül elegáns kinézetű, speciális kivitelű billentyűzet található, amelynek numerikus része különálló darab, melyet Media Pad-nek kereszteltek, s egyben távirányítóként is funkcionál. Mindhárom periféria a Bluetooth nevű vezeték nélküli adatátviteli technológiát használva kapcsolódik diNovo külön hálózati tápról működő központi egységére, amelyet a számítógép megfelelő portjaira (USB és billentyű-bemenet) kell csatlakoztatni. Mivel mind a fő-, és a numerikus billentyűzet, valamint az egér is drótok közbeiktatása nélkül kommunikál a PC-vel, működtetésükhöz nem kevesebb mint 8 darab ceruzaelemre, vagy akkumulátorra van szükség - igaz, akkumulátorokat mellékel a gyártó az egérhez. Sajnos a billentyűzet két modulja esetében az automata újratöltés nem megoldott, bár ezeket nem is szükséges folyamatosan tölteni, egy új elemről vagy feltöltött akkuról közel egy hónapig használhatók.

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]
Egér: szokásos funkciók

A diNovo Media Desktop-hoz a gyártó egy MX 900 jelű vezeték nélküli, optikai egeret mellékel, amelyet önálló csomagban is árusít a Logitech. Az egér formája kézbesimuló, mozgása finom, s rendelkezik görgővel, ami az oldalak böngészését teszi lehetővé, emellett a hüvelykujj felett két olyan gomb kis helyet kapott rajta, amely például a böngészők előre-vissza funkciójának elérését biztosítja.

A vezeték nélküli egérhez a gyártó az alapcsomagban mellékel két darab akkumulátort, az eszközt pedig a Bluetooth-egységbe helyezve lehet tölteni használaton kívül.


Billentyűzet: szokatlan elrendezés

Forrás: [origo]A diNovóhoz mellékelt billentyűzet fekete színű, felettébb elegáns, és két darabból áll: nagyobbik része többek között a betűket, az F-gombokat és a kurzormozgató billentyűket tartalmazza, a kisebbik pedig egy monokróm LCD kijelzővel szerelt numerikus billentyűzet, amely egyben távirányítóként is működik. A kijelzőről alapesetben a pontos időt és a dátumot olvashatjuk le. Mindkét eszközön olyan vékony gombok találhatók - ráadásul egymáshoz igen közel helyezve -, amelyekkel például noteszgépeken találkozhat a felhasználó, ami nem szerencsés választás, mivel megnehezíti a gépelést. Emellett az is nehezíti a hagyományos keyboardokhoz szokott felhasználó boldogulását a diNovóval, hogy a szokásostól eltérő a billentyűk elhelyezése: az F-gombokat egy kicsivel jobbra tolták el, míg például az Insert billentyű a standard pozíciójától egy sorral feljebb került, mivel helyét egy dupla magasságú Delete gomb foglalja el.

Ugyanakkor a számítógéppel való munkát könnyítik a tasztatúra oldalán, illetve jobb alsó sarkán elhelyezett multimédiás kezelőgombok: ezeken keresztül többek között a PC ki- és bekapcsolását, továbbá a webböngésző, az e-mail kliens betöltését végezhetjük el, de a hangerőszabályzás, illetve a Google kereső betöltése is lehetséges, továbbá az F-billentyűk mindegyikéhez másodlagos funkciókat rendelhetünk.