Vágólapra másolva!
A Casio bemutatta legújabb digitális fényképezőgépét, a QV-R51-t, mely a tavaly nyár óta kapható QV-R40 alapjaira épült. Az új kamera azonban már 5 megapixeles CCD-t, valamint alumínium burkolatot kapott.
Vágólapra másolva!
Tesztek, hírek, pályázat a DigiFotó rovatban/techbazis/digifoto/index.htmlDigitális gépek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/ipar_es_mezogazdasag/ipar,_iparugy/muszeripar,_muszertechnika/optika._foto-_es_filmtechnika/fototechnika/digitalis_fenykepezes/digitalis_fenykepezogepek/

A QV-R51 1/1,8 collos 5,25 millió képpont felbontású CCD-je maximum 2560 x 1920 pixeles képek készítésére képes. A JPEG (Exif 2.2) formátumú felvételek a 10 MB méretű belső memóriába, illetve SecureDigital vagy MultiMediaCard memóriakártyákra menthetők. A CCD érzékenysége ISO 50/100/200/400 értékekre állítható. Az objektív átfogása 39-117 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), induló fényereje F2,8-4,9. A legrövidebb záridő 1 / 2000, a leghosszabb 4 másodperc. A többmezős autófókusz használata mellett kézi élességállítás is lehetséges. A fénymérés mindhárom elterjedt mérési módszer (kiértékelő, középre súlyozott, szpot) szerint működtethető. Az automata felvételi mód mellett, számos tematikus program áll rendelkezésre (portré, tájkép, éjszakai stb.), valamint mozgókép felvétele is lehetséges.
A márciustól kapható kamera ára egyelőre nem ismert. A kamera mellett a vevők két AA akkumulátort, töltőt, USB-kábelt és hordszíjat találnak.