6 megapixelig tornászta fel magát a Casio

Vágólapra másolva!
A Casio kínálatában az elmúlt évben nemigen láthatunk komolyabb képességekkel bíró digitális kamerát. A most bemutatott Exilim Pro EX-P600 azonban jó esélyekkel indulhat a középkategória felső szegmensében.
Vágólapra másolva!

A új gépben 1/1,8 collos CCD található, melynek felbontása 6 millió képpont, így a JPEG formátumban készülő fotók maximális méretet 2816x2112 képpont. A képek a 9 megabájt kapacitású belső memória mellett SecureDigital vagy MultiMediaCard memóriakártyára menthetők.

A gépbe egy négyszeres zoomoptika került, melyet a Canon gyárt. Az objektív átfogása 33-132 mm (kisfilmes rendszerre átszámítva), legnagyobb fényereje F2,8-F4,0. A legrövidebb záridő 1/2000, a leghosszabb pedig 60 másodperc, de B idő alkalmazása is lehetséges. A hétmezős autófókusz rendszer használata mellett kézi élességállítás is lehetséges. A vezérlés is kifejezetten támogatja a kreatív használatot, a legtöbb paraméter közvetlenül is módosítható. A felvételi módok közt mind a hagyományos (manuál, idő prioritás, rekesz prioritás), mind a tematikus (portré, tájkép, makró stb.) programok megtalálhatók. Ugyan a gépre közvetlenül nem szerelhető külső vaku, de stúdióvakuk PC kábellel csatlakoztathatók. Az optikai kereső mellett a 2 collos TFT LCD kijelző is használható a képkivágás beállításához.

Casio Exilim Pro EX-P600Az alapcsomagban a kamera mellett akkumulátor, töltő, távkioldó, USB kábel, A/V kábel, hordszíj és szoftverek találhatók.