Új mobilok a Sony Ericssontól

Vágólapra másolva!
A svéd-japán gyártó legújabb mobiljai között alfanumerikus billentyűzettel szerelt okostelefon, háromdimenziós játékokat futtató, illetve 1 megapixeles fényképezővel szerelt típus egyaránt megtalálható.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Sony Ericsson budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, a társaság 2004 második negyedévében a hazai piacon 30 százalékos részesedésre tett szert, hasonlóan 2004 első három hónapjához. A mobilgyártó szerdán mutatta be legújabb mobiltelefonjait, amelyek a harmadik és negyedik negyedév során jelennek majd meg a magyar boltok polcain. A vállalat egyik újdonsága az álló, fekvő és szétnyitott kivitelben használható S710i modell, amelybe nagyfelbontású, 1,3 megapixeles érzékelővel szerelt digitális kamerát integráltak. A készülék ezenkívül támogatja a GPRS és EDGE nevű adatátviteli szabványokat is, utóbbi révén arra alkalmas mobilhálózaton akár 120 kbit/s-os letöltési sebességet is tud biztosítani. A S710i további extrája a 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes TFT kijelző, memóriáját pedig Memory Stick Duo kártyákkal bővíthető.

Forrás: [origo]A gyártó egy másik EDGE-telefont is piacra dob idén: a Z500i jelű típus széthajtható kivitelben készül, és VGA-felbontású (640x480) fényképezővel rendelkezik. Mindkét készülékre le lehet tölteni a Java-programok mellett látványosabb, háromdimenziós megjelenítést támogató, Mascot Capsule platformra készített játékokat is. Szintén beépített VGA-kamerával rendelkezik a K500i mobil, amely nagyméretű, 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes kijelzővel rendelkezik. Az MP3 fájlok lejátszására is alkalmas mobil a GPRS adatátvitelt támogatja, s egy speciális csengőhang-mixelő szoftver is megtalálható rajta. Az előző két mobilhoz hasonlóan ez a típus is képes háromdimenziós játékok futtatására, s ezek használatát könnyítendő, a gyártó a mobil hátuljához csatlakoztatható kontrollert is árusít majd a készülékhez.

P900-jelű okostelefonjának utódját is bemutatta a Sony Ericsson. A P910 típusszámot viselő, felsőkategóriás mobil elődjétől eltérően már egy miniatűr QWERTY billentyűzettel is rendelkezik, s Symbian operációs rendszer fut rajta, melyre külön alkalmazások is telepíthetől. A nagyméretű érintőkijelzővel szerelt készülék 64 megabájt belső memóriával rendelkezik, amelyet Memory Stick Duo Pro kártyával további 1 gigabájttal lehet kibővíteni.