Az eredeti tervekkel ellentétben az idei karácsonyig nem lesznek elérhetők a Microsoft Mira platformját futtató, otthoni felhasználásra szánt, drótnélküli laposképernyős eszközök. A hordozható képernyők a számítógép funkcióit mobilizálják.

Forrás: ORIGOA Microsoft idén januárban, a Consumer Electronics Show-n (CES) mutatta be a kezdetben Mira kódnéven futó, később hivatalosan "Windows CE for Smart Display"-re keresztelt szoftverén alapuló okosképernyők első prototípusait. Ezek a termékek olyan laposképernyők lesznek amelyet tulajdonosuk a lakás bármely pontjára magával vihet, akár a fürdőkádba is. Az eszköz vezeték nélküli kapcsolaton keresztül csatlakozik az Windows XP Professional operációs rendszert futtató asztali PC-hez, amelynek megléte nélkülözhetetlen a smart display-ek használatához. Az okosképernyőn keresztül az asztali számítógép funkcióit lehet elérni, azaz például e-maileket lehet olvasni és küldeni, vagy akár a világhálón is lehet böngészni. A Mira-eszközök használhatóságát némileg korlátozza az, hogy a vállalat jelenlegi technológiája egyszerre csak egy okosképernyő csatlakozását teszi lehetővé egy asztali PC-hez.

A szoftveróriás eredeti tervei szerint az első Mira platformon alapuló termékek az idei karácsonyi vásárlási szezonban kerültek volna piacra. A Microsoft azonban nem végzett időben a szoftver fejlesztésével, így az azt használó eszközök csak 2003 első negyedévében kerülhetnek piacra. Mindenesetre a vállalat nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy a későbbre tolódó megjelenés miatt elmulasztják a karácsonyi vásárlási szezont, mivel úgy vélik, a termékek most megjelenő változatai elsősorban  a komputermániás felhasználók tetszését fogják elnyerni, akik az ünneptől függetlenül is megvásárolják majd az eszközöket.

Ugyanakkor a Microsoft hangsúlyozta, hogy a smart display-eken használatos szoftverének későbbre halasztott premierje nem érinti a Tablet PC termék november 7-i megjelenését. A Tablet PC-k a csupán "távhasználatra" szolgáló smart display-ekkel ellentétben teljes értékű hordozható számítógépek, amelyeket érintőceruzával és a kézírás-felismerő technológiát használva lehet vezérelni.