Online drogmegelőzési portál indul nyár végén

A kábítószer-problémával foglalkozó hazai szakemberek számára indul internetes portál és tudásbázis szeptemberben. A szakmai fórumként működő oldalon kezelőhelyek elérhetőségei is megtalálhatóak lesznek.

A szakmai fórumként működő honlapon megtalálhatóak lesznek a különböző prevenciós intézetek, kezelőhelyek, drogambulanciák elérhetőségei, és az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az intézmények tevékenységéről is - közölték az oldal fejlesztői.

A webhely a magukat regisztráló szakembereket, a drogügyekben érintett intézményeket országos hálózatba kapcsolja, ahol a szervezetek naprakész információkhoz juthatnak, megismerhetik a kutatási eredményeket, valamint maguk is aktívan rámutathatnak az intézményi, szakmai ellátottságban fellehető esetleges hiányokra. A portál ezen túl a felhasználók aktív kapcsolattartását is támogatni kívánja fórumokkal, hírlevelekkel. A rendszer kiépítését holland minta alapján a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet (NDI) a Grepton Informatikai Rt. közreműködésével indította el a közelmúltban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK