Csak ősszel debütál Európában a Sony zsebgépe

Vágólapra másolva!
Többszöri halasztás után a Sony szeptember 1-jén fogja piacra dobni Európában Playstation Portable (PSP) nevű hordozható játékgépét - jelentette be a társaság kedden.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A játékszoftverek futtatása mellett film- és zenelejátszásra is alkalmas hordozható kütyüt nettó 250 euró (~ 62 ezer forint) körüli összegért árusítják majd a kontinensen, azaz a kütyü drágább lesz a televízióhoz csatlakoztatható Playstation2-nél. A PSP nevű mobil játékgépet a Sony Japánban tavaly tél, az Egyesült Államokban pedig 2005 márciusa óta árusítja.

A társaság az USA-ban az első héten 600 ezer darabot értékesített a termékből, európai premierjét azonban esetleges szállítási, gyártási fennakadásoktól tartva többször is elhalasztotta a Sony, a most bejelentett szeptember 1-jei piaci bevezetési dátum azonban véglegesnek tűnik. A zsebben hordozható videojátékhoz a UMD nevű speciális optikai lemezen árusítanak játékokat és filmeket, de a masina akár mp3-zenék lejátszására is használható, s a Wi-Fi technológia támogatásával többjátékos használatot is biztosít.