Feltörték a Sony PSP játékokat

Vágólapra másolva!
Bár a Sony hordozható játékgépe csupán néhány hónapja kapható az Egyesült Államokban, leleményes felhasználók már megtalálták a módját, hogy miként lehet kinyerni a PSP-hez kiadott speciális lemezekről a játékszoftverek kódját.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]A Reuters hírügynökség beszámolója szerint szerdán éjjel a PS2nfo.com weblapon ismeretlenek közzétették egy leírást, amely azt mutatja be, miként lehet a PSP zsebkonzolhoz kapható UMD (Universal Media Disc) lemezekről lementeni a játékot. A webhelyen emellett egy olyan listát is publikáltak, amelyben a visszafejtett játékok címei - többek közt a Ridge Racers és a Wipeout Pure - olvashatók.

Bár az első PSP-játékszoftverek már CD-re írható formátumban (CD image) megjelentek a világhálón, ezeket az állományokat egyelőre nem tudják felhasználni a játékgép birtokosai, ugyanis nem áll rendelkezésre hardver saját UMD lemezek készítéséhez, ahogy írható változat sem kapható a kereskedelmi forgalomban a speciális optikai médiumból. Ugyanakkor a játéklemezeken lévő fájlok például fejlesztők számára hasznos információkat tartalmazhatnak, s védelmük kijátszhatósága negatívan befolyásolhatja azokat a kiadókat is, akik zenéiket, filmjeiket a jövőben a PSP-konzolhoz is elérhetővé kívánták tenni. A P2Pnet.com értesülései szerint bár az UMD lemezek 1,8 gigabájtnyi adat raktározásra képesek, az egyik interneten keringő játékszoftver csupán 133 megabájt méretű, így akár egy PSP zsebkonzolhoz csatlakoztatható memóriakártyán is elfér.

A Sony az USA-ban az első héten 600 ezer darabot értékesített a termékből, európai premierjét azonban esetleges szállítási, gyártási fennakadásoktól tartva többször is elhalasztotta a Sony, a most bejelentett szeptember 1-jei piaci bevezetési dátum azonban véglegesnek tűnik. A zsebben hordozható videojátékhoz az UMD lemezen a játékok mellett filmeket is árusítanak, de a masina akár mp3-zenék lejátszására is használható, s a Wi-Fi technológia támogatásával többjátékos használatot is biztosít.