Ősszel érkezik a Casio négy új fényképezője

Vágólapra másolva!
A Casio Exilim terméksorozatát újabb tagokkal, a Z10, a Z110 és a Z120 és Z500 modellekkel bővítette. Az idén ősztől kapható új kompaktok kiemelkedő újdonsága képstabilizátor rendszerük, valamint a fotózást könnyítő kényelmi szolgáltatásaik.
Vágólapra másolva!

A Casio nemrég bejelentett új digitális kamerái sok közös tulajdonságot mutatnak. A három fényképezőt tekintve különbség elsősorban abban van, hogy a Z10 sötét külseje 5 megapixelt rejt, az ezüst borítású Z110 6 megapixeles, és az első pillantásra ikertestvér Z120 pedig 7 megapixeles.

A Z120 kiemelkedik társai közül a 32 választható motívumprogrammal, hisz kistestvérei 28 "látványmintával" nyújtanak segítséget a fotós számára. Mindhárom gép háromszoros optikai zoommal operál, és az aktuális divatnak megfelelően képstabilizátorral felszerelt. A Casio Anti Shake DSP fejlesztése nemcsak a fotós kezének elmozdulásából adódó elmosódottságot korrigálja, hanem a téma mozgásából eredő homályosságot is. A felhasználó kényelmét szolgálja az Auto Macro funkció, amely a téma közelsége okán a normál felvétel módból makróra vált, valamint az ún. High Sensitivity Mode, amely rossz megvilágítás mellett is gondoskodik a háttér megfelelő világosságáról. A kezdő fotósok kedvében kíván járni a cég az Easy Mode beállítással, ekkor a kamera könnyen értelmezhető ikonokkal jelzi a különféle alapvető beállításokat. A gyakorlottabbak félautomata módban is fotózhatnak.

Forrás: [origo]

Casio Exilim EX-Z10Kiemelkedően gyors működést ígér a gyártó mindhárom modell esetében, mind a kamerák bekapcsolását, mind a fénykép elkészítését, mind az elkészült képek visszajátszását illetően. Sorozatfelvétel módban legjobb esetben kb. 0,9 másodpercenként készül egy fotó, és csupán a memóriakártya kapacitása szab határt az elkészülő képek számának. Mozgókép is a tárolókapacitás teljes kihasználtságával készíthető, legnagyobb felbontás 640X480, az elkészült videó vágható illetve szerkeszthető, abból 9 képből álló sorozat vagy egyetlen képkocka kinyomtatható a Motion Print funkció választásával.

Forrás: [origo]

Casio Exilim EX-Z110


A fényképezőgépek 2 collos LCD-vel készülnek, energiaforrásként AA méretű (ceruza)elem vagy akkumulátor használható, mellyel a Casio ígérete szerint - az Exilim Engine képfeldolgozó modulnak is köszönhetően - kimagaslóan hosszú üzemidő valósítható meg. Az elkészült fotók a kamerák 9 megabájtos saját memóriáján túl, a kiegészítőként vásárolható SD-kártyára menthetők.