Kétnapi játék után halt meg egy koreai férfi

Vágólapra másolva!
Egy dél-koreai férfi életét vesztette, miután egy internetkávézóban több mint két napon át folyamatosan különböző online játékokat nyüstölt.
Vágólapra másolva!

A 28 éves, Lee családnevű férfi a hatóságok közlése szerint Taegu városában halt meg a múlt héten. A férfi mintegy 50 órán át folyamatosan különböző internetes játékot is biztosító harci szimulátorokkal kezdett játszani augusztus 3-án. A két napot Lee szinte folyamatosan a PC előtt ülve töltötte, mindössze néha ment ki a vécére, vagy szunyókált egy kicsit - számolt be a Reuters.

A helyi rendőrség szakértőinek feltételezései szerint a fiatal férfi halálát a kimerültség által generált szívelégtelenség okozta. Egy helyi napilap beszámolója szerint Lee nem sokkal halála előtt már munkahelyéről is kilépett, hogy több időt tölthessen online játékok nyüstölésével. A végzetes esetet megelőzően édesanyja a férfi korábbi kollégáit kérte meg arra, hogy keressék meg fiát.

Azok végül meg is találták Lee-t a netkávézóban, aki azt ígérte nekik, csupán az adott játékmenetet fejezi be, s hazamegy, ám néhány perccel később elhunyt. Dél-Korea egyébként az internetpenetráció terén az egyik legfejlettebb ország, a széles sávú elérések aránya itt az egyik legmagasabb a világon, s így az ott élők körében különösen népszerűek a világhálón át használható játékok.