Tantusszal kereshetők a mobiltarifák

Vágólapra másolva!
A mobiltarifák közti választást elősegítő weboldalt indított a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A Tantusz névre hallgató oldal létrehozását a fogyasztói szószóló kezdeményezte.
Vágólapra másolva!

Beváltotta majd' másfél évvel ezelőtt tett ígéretét Juhász Károly, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője: ma indult el a kezdeményezésére létrehozott mobiltarifa-választást segítő weboldal. A Tantusz névre keresztelt oldal a tantusz.nhh.hu címen érhető el, és a mobiltársaságok tarifáinak legfontosabb jellemzőit összevetve ad ajánlást az előfizetpk telefonálási szokásaihoz leginkább illő díjcsomagokról.

Jelenleg a három magyarországi mobilszolgáltatónak 9,1 millió ügyfele van és a három szolgáltató összesen közel 100 különféle előfizetéses és kártyás csomagot kínál ügyfeleinek. A mobiltarifa-összehasonlító rendszer a tarifacsomagok mintegy 300 változatát veszi figyelembe az ajánláskor. A hírközlési hatóság ígérete szerint az adatbázist folyamatosan frissítik, az árváltozásokat átvezetik.

A Tantuszt az NHH és azon belül a hírközlési fogyasztói jogok képviselőjének hivatala a tudatos fogyasztói döntések támogatása érdekében dolgozta ki. A weboldal sajnos cikkünk megjelenésekor - vélhetően a hirtelen támadt érdeklődés hatására - vagy hibaüzeneteket adott, vagy üres marad - vélhetően a látogatói roham enyhültével hasznos segítője lesz a tarifák közt nehezen kiigazodó mobiltulajdonosoknak.