Úszni is lehet a vízálló mobiltelefonnal

Vágólapra másolva!
Speciális, kültéri használatra szánt mobiltelefont dobott piacra az LG és a Casio: a strapabíró készülékkel fotózni is lehet, s tulajdonosa akár fél órán át is víz alatt tarthatja strandolás közben minden gond nélkül.
Vágólapra másolva!

Sajtóbeszámolók szerint a vízálló készülék a japán Casio fejlesztése, de a társaság licenceli azt a dél-koreai LG számára is, így a modell két márkanéven, eltérő típusjelzéssel került az ázsiai országok boltjaiba. Az LG CanU 502S, illetve Casio Gzone Type-R néven ismert mobiltelefon számos extra funkciót kínál, ezek közül pedig az a legfontosabb, hogy az eszköz vízálló.

Az európai piacon jópár éve elérhető strapabíró modellekkel ellentétben a kettéhajtható kivitelű mobil nem csak a fröccsenő víznek képes ellenállni, hanem akár úszkálhat is vele a tulajdonosa, ha az nem tart hosszabb ideig fél óránál. Gumiborítása és zömök kinézete ellenére a készülékben multimédiás képességekből sincs hiány: nagyfelbontású (320x240 pixel), 262 ezer színárnyalat megjelenítésére alkalmas képernyővel rendelkezik, 128 megabájt belső memóriája van, mp3-zenéket is le tud játszani, beépített kamerája pedig 1,3 megapixeles fotókat képes rögzíteni.

Ezek mellett a készülék előlapjába iránytűt is integráltak, emellett a mobil szétnyitása nélkül stopperórát használhat a tulajdonos. A speciális mobiltelefonhoz egy sportszergyártó cég különböző túrázáshoz szánt tokokat, szíjakat és pántokat árusít majd. Az LG-Casio vízálló mobilja egyelőre csak Japánban és Dél-Koreában kapható, mintegy 100 ezer forintnak megfelelő összegért.