Online vírusirtót indít a Microsoft

2005.12.01. 16:16

A web-alapú OneCare Live egyben látja majd el a vírusirtó, a tűzfal és a kémprogram-elleni szoftverek funkcióit.

A Microsoft a nemrégiben bejelentett webes szolgáltatáscsomag, a Windows Live keretein belül indította el a OneCare tesztüzemét. A folyamatosan frissített vírus- és kémprogram-keresőt és tűzfalszoftvert magában foglaló biztonsági megoldást egy webes regisztrációt követően vehetik igánybe a felhasználók. A OneCare a tesztidőszak alatt ingyenes, később pedig előfizetéses lesz, viszont csak angol nyelvű Windows-rendszereken használható.

A Microsoft adatai szerint a Windows-felhasználók kétharmada elhanyagolja az internetes kártevők elleni védekezést, mégpedig azért, mert túl bonyolult nekik a szükséges szoftverek beállítása. A cég éppen a szolgáltatás egyszerűségét hangsúlyozza a OneCare-rel kapcsolatban, amely a napjainkban kapható biztonsági szoftvercsomagokhoz hasonlóan mindent egyben kínál.

A most elindított szolgáltatást csak otthoni felhasználók vehetik igénybe, a vállalkozások számára külön változatot indít majd belőle a Microsoft. Az elemzők véleménye szerint a redmondi szoftveróriás új szolgáltatásának elindulása átrendezheti a biztonsági szoftverek piacát, és jelentős árcsökkenéshez vezethet, mivel a Windows-felhasználók számára kézenfekvő opció lesz a OneCare használata.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK