80 gigás mobil képtárat mutattak be

Vágólapra másolva!
Az amerikai Digital Foci Inc. olyan új eszközt mutatott be, amely fotók, videók és zenék tárolására képes 40, illetve 80 gigabájtos kivitelben.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Picture Porter Elite elnevezésű kütyü 3,6 collos, azaz 9,1 centiméter átmérőjű QVGA kijelzővel rendelkezik, és alapkivitelben támogatja a CompactFlash I-II, MultiMedia Card, Secure Digital, és Memory Stick szabványú memóriakártyákat. Az átmásolt fotók formátuma lehet JPEG, TIFF, GIF, és BMP. Újdonság a RAW böngészés lehetősége, így már a Canon, FujiFilm, Kodak, Konica Minolta, Nikon, Olympus és Pentax gépekkel készített digitális negatívokat is meg lehet nézni az eszközön.

Az új termék hordozható videóként is használható, lejátssza ugyanis az MPEG-1, MPEG-4, DivX5, WMV, és MJPEG eljárással készített felvételeket, csatlakozóinak köszönhetően pedig képes MPEG-4 tömörítéssel mozgóképet rögzíteni. További hasznos szolgáltatás, hogy MP3, WMA, AAC, és WAV típusú hangfájlokat is felismer, és szükség esetén a beépített mono mikrofonnal diktafonként funkcionál. A tölthető lítium-ion akkuval felszerelt fotós kütyü a tengerentúlon májustól kapható, a kisebb változat ára várhatóan 499 dollár, azaz 104 ezer forint lesz.