Izrael: vallásos hackerek a szexoldalak ellen

Vágólapra másolva!
Izraelben újabban vallásos hackerek törik fel a pornográf honlapokat: szexképek helyett egy ortodox rabbi fotóját helyezik el az oldalakon.
Vágólapra másolva!

Jelenleg vagy negyven erotikus honlapot tartanak nyilván Izraelben, emellett két tucatnyi olyan internetes fórum üzemel, ahol szexuális partnert kereshetnek és találhatnak maguknak az arra vágyók - olvasható a Lenta című orosz hírportálon. Ezek a lapok így potenciális áldozatai lehetnek a vallási okokból elkövetett támadásnak.

A vallásos hackerek, akiket a köznyelv szexkommandónak keresztelt el, kezdetnek egy kevéssé látogatott pornószájtot szemeltek ki maguknak. Eltávolították a sikamlós tartalmat, s helyette a lubavicsi rabbi fényképét helyzeték el rajta. A szexkommandó üzenetében arra figyelmeztette a helytelenkedőket, hogy a Kabbala szerint minden betegség és baj okozója az ondó cél nélküli fecsérlése.

A vallást is érik támadások

A hackerek feltüntették azoknak a honlapoknak a listáját is, amelyeket a közeljövőben össztűz alá vesznek. Néhány nappal ezelőtt az ultraortodox Shofar című honlapot is feltörte valaki, vagy valakik. A gazfickók a vallásos tartalmat kicserélték olyan irományokra, amelyekben a vallásos cenzúrát bírálják.