Hét megapixeles Casio minigép

Vágólapra másolva!
A napokban egy újabb japán gyártó leplezett le mindössze két centiméter vastag fényképezőt: a Casio Exilim EX-Z700 elsősorban nagy és világos kijelzőjével próbál hódítani.
Vágólapra másolva!

Az Exilim sorozat új tagja kísértetiesen emlékeztet az év elején bemutatott Casio Z600-as modellre: külsőleg gyakorlatilag változatlan az új típus, és a technikai paramétereket illetően is sok a hasonlóság. Mindkét digitális képkészítő eszköz 2,7 coll átmérőjű, 1200 cd/m2 fényerejű hátoldali monitorral van szerelve. A kimondottan világos LCD elsősorban erős napfényben való fotózáskor lehet hasznos. Ezen kívül a fényképezők háromszoros optikai zoommal rendelkeznek, és egyaránt megkapták az úgynevezett Anti Shake DSP elektronikus képstabilizációs rendszert is. Ezzel kapcsolatban jogos a feltételezés, hogy az optikai változatokhoz képest feltehetően gyengébben szerepel.

Forrás: [origo]

A sok azonos paraméter láttán meglepő lehet, hogy a korábbi modellhez képest az Exilim EX-Z700 kevesebb képet tud rögzíteni egyetlen töltéssel, ám még így is akár 460 fotó készíthető vele. Legfontosabb újítás a hét megapixeles képérzékelő bevezetése, valamint két vadonatúj BEST SHOT automatikus képrögzítési üzemmód, az Auto Framing és a Layout Shot.

Az Auto Framing segítségével a mozgó témák mindig az elkészült fénykép közepén helyezkednek el, melyet úgy ér el a masina, hogy automatikusan levágja a képszéleket, mintegy "belenagyítva" a fotóba. A Layout Shot elsősorban kreatív fotósoknak készült: például arra használható, hogy azonos háttér előtt készített portréfelvételeket egyetlen képbe montázsoljon össze.

Forrás: [origo]

Az új Casio ultrakompakt digigép a hagyományos memóriakártyák mellett támogatni fogja a nagy tárkapacitású SDHC szabványt is. A kiskereskedelmi forgalomban való megjelenéséről, illetve a várható fogyasztói árról egyelőre nem közöltek információt.