Ingyenes Borland szoftverek diákoknak

Vágólapra másolva!
A manapság már csak oktatási célokra használt Turbo Pascal programnyelv atyja diákoknak és a programozás iránt érdeklődő amatőröknek ingyenes szoftvereket tett elérhetővé.
Vágólapra másolva!

A társaság közlése szerint a Borland által üzemeltetett www.turboexplorer.com honlapról szeptember 5-étől az érdeklődő diákok vagy hobbiprogramozók négyféle fejlesztőeszközt tölthetnek le ingyenesen: a Turbo Delphit, a Turbo C++-t, a Turbo Delphi .Net-et, illetve a Turbo C#-ot.

A szoftverek a Turbo Explorer márkajelzést viselik társaság első termékének, a 23 éve megjelent Turbo Pascalnak állít emléket. ADOS-os környezetre írt programnyelv legutolsó, 7.0-s verzióját a társaság statisztikái szerint még most is használják tízezer példányban, bár főként csak oktatási célokra.

A fenti szoftverek kereskedelmi forgalomba szánt, Professional jelű verzióiba jóval több komponens kerül beépítésre, s ezek lehetőséget nyújtanak harmadik felektől származó bővítések telepítésére is. Az egyéni felhasználók célcsoportjának szánt fejlesztőeszközök a csoportmunkát elősegítő néhány funkcióval szegényebbek

A még nem gyakorlott felhasználók segítése érdekében a Borland egy közösségi oldal elindítását is kilátásba helyezte, ahol rengeteg cikk, videó és ismertető lesz elérhető az érdeklődők számára, továbbá programozói versenyeket is fognak indítani a honlapon.