Letöltés: szuper szimulátorok - 2. rész

Vágólapra másolva!
Mostani játékválogatásunkban pazar grafikájú vonatszimulátort, élethű kamionos programot találhat, egy másik demóban hullámvasutat építhet, a feszültséget pedig extrém autóversenyekben vezetheti le.
Vágólapra másolva!
hétvégi összeállításunkban

Forrás: [origo]

18 Wheels of Steel: Pedal to the Metal
Az utóbbi hónapokban alig jelentek meg autós játékdemók, az ínséges időket azonban át lehet vészelni ezzel a remek kamionszimulátorral. A kissé sivár grafikájú programban játékos az amerikai-mexikói határ közelében tanyázik hatkerekű benzinfalójával egy logisztikai bázison. Elsőként a közeli benzinkúthoz kell hajtani (indulás előtt a Space-szel kell kiengedni a kéziféket), fel kell tankolni a járművet (ehhez a tankolás ikonra kell hajtani, majd nyomvatartani az F5 billentyűt. Ha minden jól megy, némi várakozás után befut az első fuvar: a rakományt a trélerhez tolatva, a T gomblenyomásával vehetjük fel. A játék jól szimulálja a kamionosok egyhangú életét: a szállítmány célba juttatásához bizony nem két percet kell eltölteni a monitor előtt. A határidők mellett érdemes továbbá betartani a szabályokat is, máskülönben a rendőrség is üldözőbe vehet.

Forrás: [origo]

World Racing 2
A nemrég megjelent autóversenyzős játékból kétféle demót is kiadott a fejlesztő: ezek egyikében egy régi I-es VW Golffal, az újabbikban pedig Skoda Octaviával lehet száguldozni az olaszországi pályán. Bár a demóban csak egyetlen pálya, s egyféle versenymód érhető el, sikeres szereplés esetén a játékos bónuszpontokat kap, melyekért cserébe a Joyride, vagyis a szabad autózást biztosító mód is elérhető. Az opciók között állítható, hogy élethű, vagy inkább egyszerű irányíthatóságot szeretnénk, a kanyarok bevételénél pedig jól használható a kézifék, amelyet a Space lenyomásával lehet aktiválni. Erősebb konfiguráción futtatva a World Racing 2 nagyon szép látványt biztosít, a bejárható itáliai pálya mérete hatalmas. Egy-egy kanyart elvétve az autó ripityára törhető, vizes földutakon haladva pedig tiszta sár lesz: a javítást és a tisztítást Joyride-módban a benzinkutakhoz hajtva lehet elvégeztetni.

Forrás: [origo]

FlatOut
Már nem a legfrissebb játék a FlatOut, nemrégiben jelent meg az ismert roncsderbi-szimulátor második része, abból azonban a kiadó nem publikált demó verziót. Annak ellenére, hogy a FlatOut 2 látványosabb, akciódúsabb, az első rész jóval élethűbb szimulációt - igaz, kevesebb száguldást - kínál. Grafika terén az elődnek sem kell szégyenkeznie: a demó pálya sarában pörgő kocsink a riválisnak csapódva realisztikusan törik, s egy nagyobb ütközéskor a sofőr rongybabaként repül ki az első szélvédőn. A pihent agyú készítők egy sor idióta játékot is zsúfoltak a hagyományos versenyszámok közé, ezek egyikében például a sofőrt kell célbalőnünk egy óriási darts-táblára.

Forrás: [origo]

Earache Extreme Metal Racing
Autóverseny a kemény zenék rajongóinak: az Earache Extreme Metal Racing háttérzenéje kőkemény metál, s persze a játékmenet sem a szokásos. A 40 megabájtos program demójában extrém járművekkel kell a többiek előtt célba érni, s a jobb helyezés elérését a kocsikra szerelt bizarr fegyverek használata segíti.

Forrás: [origo]

Trackmania Nations
Teljes verziójú játék ingyen: ez a Trackmania Nations. A látványos grafikájú játékot azért adták ki ingyenesen, hogy bárki tréningezhessen vele otthon a világ egyik legnagyobb cybersport rendezvényére. A programban összesen kilencven darab egyjátékos, és közel félszáz kétjátékos-módra optimalizált, ugratós, kanyargós versenypálya kapott helyet, s regisztráció után online futamokban más felhasználókkal is összemérheti tudását a játékos.

Forrás: [origo]

Trainz Railroad Simulator 2006
Ha a virtuális metrózásra is használható japán vonatszimulátort túl csúfnak találta, de szívesen falná a kilométereket egy mozdony vezetőfülkéjében, tegyen egy próbát a Trainzzel! A szimulátor 2006-os verziója igen attraktív, háromdimenziós megjelenítést kínál, amelyet életszerűség és klassz hangok jellemeznek - igaz, gépigénye sem alacsony. A letölthető demóváltozatban egy régi gőzmozdonyt irányíthatunk szinte valós körülmények közt.

Forrás: [origo]

Rail Runner 2
A Rail Runner 2 egy izometrikus nézetet használó, magyar fejlesztésű program, amely inkább logikai játék, mint szimulátor. A kis gépigényű program demójában a váltók megfelelő irányba állításával úgy kell a vonatok útját vezérelni, hogy azok begyűjthessék a pályán szétszórva található rakományukat, valamint elkerüljék az ütközést. Annak ellenére, hogy nem a legmodernebb 3D-megjelenítést használja, a játék egészen tetszetős grafikával rendelkezik.

Forrás: [origo]

Loco Mania
A cseh fejlesztésű, szemet gyönyörködtető 3D-megjelenítést használó játékban a vasúti forgalomirányító nem egyszerű feladatait kell ellátnia a játékosnak: megfelelően beállítani a jelzőket, szemaforokat, optimálisan szabályozni a forgalmat a vonatok megfelelő indításával. Lenyűgöző részletességgel kidolgozott vonatok és táj várja a játékost a Loco Mania 114 megabájtos demójában, bár realisztikussága miatt ez a játék viszonylag magas gépigénnyel bír.

Forrás: [origo]


NoLimits
Ha unalmasnak találja a virtuális vonatozást, tegyen egy próbát ezzel a hullámvasút-szimulátorral! A No Limits teljes verziójában a játékos maga is megtervezheti a világ leggyomor- forgatóbb hullámvasútjait, az ingyenesen letölthető demóban viszont négy pálya zuhanásait lehet átélni a monitor előtt. Érzékeny gyomrúaknak nem ajánlott, ők inkább a Rail Runner 2-vel próbálkozzanak.

Forrás: [origo]

RollerCoaster Tycoon 3
Ez a program nem csupán szimulátor, hanem inkább egy stratégiai-, és menedzserjáték, amelyben egy vidámparkot kell felépítenünk, fenntartanunk, s lehetőség szerint továbbfejlesztenünk - természetesen szem előtt tartva a nyereséget is. A RollerCoaster Tycoon 3 látványos háromdimenziós grafikával rendelkezik, s érdekessége, hogy a játékos ki is próbálhatja benne virtuálisan a parkjában található játékokat: felszállhat a hullámvasútra, óriáskerékre stb. A demóváltozat egy, a kezelés elsajátítását biztosító oktatópályát, illetve egy éles küldetést tartalmaz.