Dizájnos mini-PC a Fujitsu Siemenstől

Vágólapra másolva!
A Mac minihez hasonló, uzsonnásdoboz-méretű asztali számítógép könnyen belesimul környezetébe.
Vágólapra másolva!

A Fujitsu Siemens egy nagyjából uzsonnásdoboz-méretű miniszámítógépet jelentetett meg, amelyet a Mac minihez hasonlóan notebook-alkatrészekből raktak össze. Az Esprimo Q5000 névre keresztelt gép 16,5x16,5x5 centiméteres, és a gyártó többi modelljéhez hasonló fekete-ezüst házat és hozzá illően elegáns, tálca nélküli optikai meghajtót kapott.

A gépekbe CD író-DVD olvasó combo, vagy multiformátumú DVD-író kerülhet, és igény szerint lehet bennük Bluetooth- és wificsatlakozó is. A típust kétféle processzorral szerelik: vagy kétmagos Intel Core Duo, vagy olcsóbb Celeron M kerülhet bele. A leggyengébb változat 400 megahertzes, fél gigabájt memóriával és 40 gigabájtos HDD-meghajtóval, míg a lehetséges konfigurációk csúcsát 2 gigahertzes processzor, 80 gigabájtos winchester és 1 gigabájt memória jelenti.

Az Esprimót könnyen menedzselhető irodai modellnek szánja a Fujitsu Siemens olyan vevőknek, akik adnak az igényes munkahelyi környezetre. A gépek 850 eurós bevezető áron kerülnek forgalomba Európában még ebben a hónapban, és színben hozzájuk illő billentyűzetet, egeret és monitort is kínál hozzájuk a gyártó.