Tökéletesíti keresőjét a Google

Vágólapra másolva!
Az internetes keresőjéről ismert társaság egy izraeli egyetemista által kidolgozott, fejlett szöveges keresési algoritmus használatának jogát kaparintotta meg a rivális Yahoo és a Microsoft elől.
Vágólapra másolva!

Az izraeli Haaretz Daily napilap beszámolója szerint a Google egy olyan speciális szöveges keresési algoritmust vásárolt meg, amelyet egy izraeli diák, a jelenleg egy ausztrál egyetemen doktoráló Ori Alon dolgozott ki. A megoldás a fejlesztő reményei szerint forradalmasítani fogja az internetes keresőket, mivel hatékonyabban lehet vele szöveges tartalmakat, mindig a legrelevánsabb tartalmakat keresi ki. Az algoritmus előnye, hogy integrálható már működő keresők rendszerébe is, hátránya viszont, hogy jelenleg csak angol nyelvű tartalmakat képes kezelni.

Alon saját szavai szerint a megoldás révén jóval egyszerűbbé válhat a webes keresők használata, nem lesz szükség ide-oda kattintgatni a különböző találati oldalak közt.

A lap értesüléseit az amerikai cég mindössze annyival kommentálta, hogy megerősítette, Alon valóban a cég központjában dolgozik. Egy korábbi interjúban Ori Alon elmondta, az általa kidolgozott speciális keresési algoritmust az ausztrál egyetem szabadalmaztatta, az intézmény pedig úgy nyilatkozott, hogy a technológia licenceléséről korábban a Yahoo-val és a Microsofttal is tárgyalt. A legfrissebb sajtóértesülések szerint azonban a Google kaparintotta meg magának a technológiát.