Blogolnak a magymamák és nagypapák is

Vágólapra másolva!
"Amikor a nagyszüleim életükben először láttak gramofont, azt hitték: egy ember szól belőle. Az internettől biztosan elájultak volna" - mondta a spanyol Maria Amelia, aki 95 évével valószínűleg a világ legidősebb bloggere.
Vágólapra másolva!

Unokája születésnapi ajándékul segített az idős asszonynak megszerkeszteni egy blogot. A nagymama szabad folyást enged gondolatainak, az unoka pedig továbbítja azokat a világhálóra - írta a La Repubblica című olasz napilap. Maria Amelia Spanyolország egyik leghíresebb asszonyává vált. Meghívják a nagy tv-csatornák, blogját havonta 50 ezren olvassák, és százával kapja az e-maileket. Ő ebben a közegben érzi jól magát, újra megjött az életkedve.

A 94 éves svéd Allan Loof zeneszerző blogjára nagy rendszerességgel ír legutóbbi szerzeményeiről és alkotó kedve mintha a régi volna. Donald Crowdis 93 éves kanadai természettudós. Ő sokáig a CBC tv-csatorna tudományos konzulense volt, 25 évig ő koordinálta a természettudományi múzeumok tevékenységét, majd igazgatója lett az egyik legnevesebbnek. Számítógépe ugyan nincs, de szomszédja szívesen rendelkezésére bocsátja naplója megírásához a sajátját. Loof ír a sajtószabadságról, az öregedésről, az új évezredről, a modern szexualitásról. "A termeszek ismereteket, bölcsességeket tanultak és tanulnak az idősebbektől, így közvetítik az információkat nemzedékeken át. De vajon a mai emberi társadalom, amely mindent olyan gyorsan felfal, ad-e még lehetőséget az öregek hangjának meghallgatására?" - kérdezi blogjában.

Ray White 93 éves amerikai, Tennessee állambeli kertész. Paradicsomot termel. Blogján a legkülönfélébb gondolatok kifejtése mellett tanácsokat ad kedvenc növénye kezeléséről. És hatalmas az öröme, amikor a szezonban százával kérik ki az emberek a véleményét. A hálónak köszönhetően kapcsolatban tud maradni a világgal, amely nem hallja meg az öregek hangját, természetesen kivéve az interneten.

MTI - [origo]