YouTube-kamerák a Casiótól

Vágólapra másolva!
Hamarosan két új modell jelenik meg a Casio kínálatában: az ultrakompakt japán kütyük érdekessége, hogy pillanatok alatt készítenek felvételeket a YouTube és az eBay oldalaira.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten a közösségi- és videomegosztó szájtok népszerűségét igyekszik meglovagolni a Casio, két új termékének ez a legfontosabb előnye, más téren nem emelkednek ki a tömegből. A hét megapixeles Exilim EX-Z77 optikája átlagosnak mondható, átfogása 38 - 114 milliméter kisfilmes értékeken, hátoldalán pedig egy 2,6 colos, ugyanakkor mindössze 130 ezer pixeles kijelző kapott helyet.

Forrás: [origo]
Casio Exilim EX-Z77

Idén már nem számít extrának az arcfelismerő és tárgykövető üzemmód, az pedig meglepő, hogy csupán digitális képstabilizátorral látták el a készüléket. Mozgóképet mindkét kamera 848x480 pixeles szélesvásznú, vagy 640x480-as normál képarányú módban készít, tömörítésre pedig a hatékony H.264 szabványt használják. A vékony fémvázas fényképező fekete, ezüst, kék, illetve pink színben egyaránt kapható lesz jövő hónaptól, ára a tengerentúlon 230 dollár, vagyis 41 ezer forint lesz.

A második bemutatott típus a nyolc megapixeles Exilim EX-S880, mely sokban hasonlít az előbb leírt modellre. A két objektív átfogása megegyezik, bár ez esetben valamivel nagyobb fényerejű lencséről van szó. Komponálásra egy szélesvásznú, 2,8 colos, 230 ezer pixeles LCD használható. Szintén plusz az előbbi modellhez képest, hogy autófókusz segédfényt is építettek bele, sőt hosszabb ideig bírja egyetlen töltéssel. A fekete és vörös színben érkező típus ára 300 dollár, vagyis 54 ezer forint lesz az Egyesült Államokban.

Forrás: [origo]
Casio Exilim EX-S880