Reklámért lesz ingyenes a videojáték

Vágólapra másolva!
Az Electronic Arts egy ingyenes, interneten játszható változatot készít népszerű lövöldözős játékából, amelyet reklámokból és a rajta keresztül eladott termékekből tartanak majd fenn.
Vágólapra másolva!
Játsszon otthon Bamako-ralit!http://www.origo.hu/techbazis/20080118-bamakorali-jatekvalogatas.htmlKína leszámol a nemkívánatos online játékokkalhttp://www.origo.hu/techbazis/internet/20080118-kina-leszamol-a-nemkivanatos-online-jatekokkal.htmlA nintendós sebész pontosabban vág/techbazis/hightech/20080118-a-nintendo-wii-pontositja-a-sebeszek-kezmunkajat.html

Az EA online kiadású PC-s játéka a Battlefield Heroes címet viseli majd, és kizárólag a netről lehet majd letölteni - adta hírül a BBC. Az interneten egymás ellen játszható játékban hirdetések jelennek majd meg, és bizonyos termékeket meg is lehet rajta keresztül vásárolni, azt azonban, hogy pontosan mit és hogyan, egyelőre még nem árulták el a fejlesztők.

A játékgyártó egy, az ázsiai piacon már bevált modellt próbál meghonosítani nyugaton: Koreában a FIFA foci-szimulátor online változatával havi egymillió dollárt keres a cég. A valósághű háborús környezetben játszódó Battlefield-sorozatból eddig több mint 10 millió példányt adtak el világszerte, az ingyenesen terjesztett változatot, a Heroest pedig egy kicsit látványosabbá és egyszerűbbé tették a játékosok számára.

Az Electronic Arts ezzel szeretné elérni, hogy még nagyobb rajongótábort szerezzen magának az online kiadás. A készítők elmondása szerint ez egy kicsit "rajzfilmszerűbb" lesz az eredeti változathoz képest, és inkább az akción lesz benne a hangsúly, nem pedig a játékosok profi képességein, amelyeket az eredeti játék a változatos fegyverek használata miatt megkíván.