Megjelent az ultravékony Lenovo notebook

Vágólapra másolva!
A kínai gyártó az X300-as megjelentetésével száll be abba a versenybe, amelyet az Apple indított el a MacBook Air notebookkal.
Vágólapra másolva!

A Lenovo modellje először az USA-ban kerül piacra, és mint azt a gyártó hazai képviseletétől megtudtuk, Európában pedig márciustól lesz kapható. A 13,3 hüvelykes kijelzővel ellátott gép 1,3 kilogrammot nyom, legnagyobb vastagsága pedig 2,28 centiméter.

Az X300-as ugyanazt a csökkentett méretű Intel-chipsetet kapta meg, mint az Apple ultravékony modellje. A gép LED-es háttérvilágítású kijelzőt kapott, és 10 órán át működik egy feltöltéssel. Az energiatakarékosság érdekében merevlemez helyett 64 gigabájtos SSD, vagyis memóriakártyás háttértár van benne.

A kínai vállalat tervezői elsősorban a praktikumra, nem pedig a dizájnra helyezték a hangsúlyt: a gép a Lenovo Thinkpadek megszokott, ám kicsit szürke formavilágát hozza. Míg azonban a dizájnos MacBook Air-nek egyáltalán nincs optikai meghajtója, és csak egy USB-csatlakozója van, addig az X300-ast DVD-íróval és 3 USB-porttal is ellátták.

A gépben ezen kívül van webkamera és az üzleti laptopok megszokott kiegészítőjének számító ujjlenyomat-olvasó is. A gép amerikai ára 2800 dollár, vagyis itthon várhatóan több mint félmillió forint lesz.