Az olimpiai hírverseny győztese az [origo]

Vágólapra másolva!
Nagy fölénnyel nyerte a sport témájú internetes oldalak látogatottsági versenyét az [origo] pekingi olimpia ideje alatt . Lapunk Peking 2008 mellékletére minden nap több felhasználó volt kíváncsi, mint bármely versenytársára.
Vágólapra másolva!

Az olimpia iránti érdeklődés jelentősen - közel 60 százalékkal - magasabb volt a labdarúgó Európa-bajnokság idején tapasztaltnál is. Ennek egyik oka minden bizonnyal az időeltolódás - emiatt ugyanis kevesebben követték televízión az eseményeket -, a másik pedig az, hogy számos sportág eseményei zajlottak egy időben. Az [origo] hírfolyama, eseménynaptára és napi összefoglalói segítségével a felhasználók bármely pillanatban aktuális és átfogó képet kaphattak az olimpiai fejleményekről, olyan praktikus módon, amit sem a nyomtatott, sem a tévés-rádiós média nem tud nyújtani.

Az olimpia világsztárjai közül Michael Phelps és Usain Bolt hozott kimagasló látogatottságot az [origo]-nak, ám a fokozott figyelem további magyarázata az, hogy az olimpián magyar sportolók is szerepeltek. A legnagyobb érdeklődés a csapatsportok (kézilabda, vízilabda) történéseit, illetve a váratlan eseményeket - ezúttal gyakran a váratlan kudarcokat - kísérte. Augusztus 15-én Cseh László, Pars Krisztián és női kézilabdások mérkőzése hozott extra forgalmat, 22-e pedig a kajakosokról szólt.

Aznap majd százezer olvasó böngészte az éremtáblázatot, amin hosszú várakozást követően megindult felfelé Magyarország. Hasonlóan nagy érdeklődést váltottak ki a viszonylagos magyar sikertelenség okait firtató sportvezetői nyilatkozatok, a győztes vagy éppen vesztes versenyzőkkel készült interjúk. Az [origo] Peking 2008 mellékletének oldalain jelent meg először a MOB-elnök Schmitt Pál nagy port kavaró nyilatkozata arról, hogy hiányolja a sportolók produkciójából a szívet, a lelket és a hitet.