Mobilfotó buktatta le a kamerás kukkolót

Vágólapra másolva!
A New York-i metrón járt pórul egy férfi, aki a mozgólépcsőn egy nő szoknyája alá fotózott a mobiljával: az áldozat ugyanis nem hagyta annyiban a dolgot, a nyomába eredt, és ő is lekapta a telefonjával.
Vágólapra másolva!

Egy mobilfotó buktatta le a mobilkamerás kukkolót New Yorkban - adta hírül az AP. Az eset még egy hónappal ezelőtt történt, amikor egy férfi a mozgólépcsőn előtte álló nő szoknyája alá fotózott a mobiljával. A nő nem hagyta annyiban a dolgot, és miután egy szemtanú révén meggyőződött róla, hogy valóban lefotózták, követte az elkövetőt.

A nő bátorságát példázza, hogy nem volt rest a zaklatója után beszállni a metrókocsiba, hogy ott fényképezze szembe, szintén a telefonjával. "Mosolyogjon, mert a rendőrségre megyek" - mondta a férfinak, mielőtt megnyomta az elsütőgombot. A New York-i metrórendőrség később a hozzájuk eljuttatott mobilfotó segítségével tartóztatta le az elkövetőt, aki ellen jogtalan megfigyelés és szexuális zaklatás és bántalmazás vádjával indult eljárás.

A nagyváros hatóságai egyébként is bátorítják lakosságot a korszerű technológia használatára: szeptember eleje óta a 911-es segélykéről számra mobilos fotókat vagy videofelvételeket is be lehet küldeni. Budapesten is volt már rá példa, hogy egy szemtanú mobilos felvételei segítségével fogtak el autófeltörőt.