Vágólapra másolva!
A hazai mozikban épp vetített filmekre keresők már a találati oldalon kiválaszthatják, hogy melyik városban néznék meg a filmet, a nehezen tájékozódók pedig még térképes segítséget is kapnak.
Vágólapra másolva!

Az új funkció feltűnő helyre került a Google találati oldalán, a műsoron lévő filmekre még kis filmtekercs ikonnal is felhívják a figyelmet. A találati listán csak a film műfaját, korhatár-besorolását és időtartamát találják meg a mozikedvelők. Lehetőség van azonban tovább szűkíteni város szerint, itt pedig már vetítési időpontokat is ír a kereső. A mozik listája mellett térkép linket is találnak a felhasználók, amely a Google Térképen megmutatja, hol található a kiválasztott filmszínház.

A keresőbe beépített adatbázist a Port.hu-t is üzemeltető Port-network szolgáltatja. A megegyezésnek része Magyarországon kívül Csehország is, sőt várhatóan a régió további államaiban is elindul a jövőben az új szolgáltatás. Tesztünk szerint a megállapodás csak az aktuálisan vetített filmekre terjed ki, sem a tévéműsor, sem a moziműsorról lekerült alkotások nem jelennek meg a moziknak fenntartott kiemelt mezőben.

Forrás: [origo]

A moziműsor mellett számos hasznos funkció érhető el a Google keresőjéből. Az időjárás városnév keresőszóra például az adott városban mért hőmérséklet és négynapos előrejelzés jelenik meg a találati lista tetején. A kereső emelett a spanyol, holland, német és francia labdarúgó bajnokság csapatainak eredményét és következő meccsének időpontját is tudja és segít a valuták közti váltások elvégzésében (pl. 500 HUF in USD) is.

A kedvencünk mégis a magyarul még nem teljesen tudó Google Számológép, ami az alapműveletek mellett olyan bonyolult kérdések megoldásában is képes segíteni, hogy 650 megabájt 200 KBps sávszélességen mennyi idő alatt másolható át.