Megjelent az iPhone-os TomTom navigátor

Vágólapra másolva!
A holland gyártó még júniusban, az Apple saját rendezvényén jelentette be, hogy navigációs szoftvert készít iPhone-ra. A cég szoftvere százdolláros áron debütált az App Store-ban, amivel egyből az egyik legdrágább ilyen alkalmazást tisztelhetjük benne.
Vágólapra másolva!

A júniusi bejelentés óta egy sor autós navigációs szoftver megjelent az Apple mobiljára, nem is beszélve a nem hivatalos fejlesztésekről, amelyek legtöbbjéhez valamivel száz dolláros ár alatt lehet hozzájutni. A TomTom navigátorát a hétvégén tette elérhetővé az Apple az App Store-ban, három változatban: van belőle Észak-Amerika, Nyugat-Európa és Ausztrália és Új-Zéland autósainak készített változat.

Egyelőre nem tudni, hogy a cég Kelet-Európa térképet magában foglaló változatot mikor jelentet meg. A TomTom szoftvere ismeri azt az egyedüliként a hollandok által bevezetett funkciót is, hogy a többi felhasználó által összegyűjtött útvonaladatokból kikalkulálja a lehető leggyorsabbat, illetve előre képes módosított, alternatív útvonalat számítani egy lezárás vagy baleset helyének bejelölésekor.

A TomTom ugyan első volt a navigációs szoftver hivatalos bejelentésével, de a Nav N Go lekörözte: az iGO navigációs szoftver Amigo változatának iPhone-os változata. Ez teljes Európa térképpel 95 euróba kerül az App Store-ban.