Előrendelhető Amerikában az Apple iPad

Vágólapra másolva!
A vásárlók péntek reggeltől adhatják le az előrendelést az Apple táblagépére a webes Apple Store-ban. Az első modelleket április elején szállítja le a cég.
Vágólapra másolva!

Az amerikai vásárlók számára az Apple webshopjának ideiglenes bezárása jelezte, hogy ma tényleg sor kerül az új termékek feltöltésére a választékba. Az amerikai gyártó április 3-tól szállítja le az érintős táblagép wifis változatait a megrendelőknek, a drágább, 3G-s netkapcsolatra is képes, az USA-ban AT&T előfizetéssel árult változatokra a jövő hónap végéig várni kell majd.

A legolcsóbb iPad 16 gigabájt memóriával 499 dollárba kerül az Apple-nél, a 32 gigás modellért 599, a 64 gigabájtosért pedig 699 dollárt kell fizetni. Ugyanezek 3G-s változatainak mindegyike 130 dollárral kerül többe. A készülékek nemzetközi megjelentetéséről egyelőre nincs hír, az Amerikán kívüli forgalmazás megkezdését az év közepétől ígérte Steve Jobs az iPad bemutatóján.

A táblagépek premierjét némileg elhalasztotta az Apple: az eredeti tervek szerint mácius közepére már akár a boltokba is kerülhetett volna az új készülék. A sajtó először a gyártókapacitás elégtelenségével magyarázta a csúszást, majd miután a készülékek kínai beszállítója ezt cáfolta, több szaklap arra gyanakodott, hogy a szoftverfejlesztés nem halad a tervezett ütemben.