iPad akkucserével trükköz az Apple

Vágólapra másolva!
Akkucsere programot dolgozott ki az Apple az április elején piacra kerülő iPadhez. A tablet tulajdonosok nem lesznek kénytelenek új készüléket venni, ha kipurcan az akku, megússzák egy száz dolláros szervízdíjjal.
Vágólapra másolva!

Ügyesen próbálja megelőzni az Apple a korábbi kütyüjei körül kialakult akkubotrányokat. Az iPoddal és az iPhone-nal szemben a táblagép akkumulátorát jutányos áron cserélik.

A kimúló akkus iPad tulajdonosok akár szerencsésnek is tarthatják magukat. A szervizek nem nyúlnak bele a készülék belsejébe, teljesen új kütyüt postáznak ki a gépétől megfosztott vásárlónak. Michael Gartenberg szóvivő szerint papírok hosszas kitöltése nélkül lehet cserélni majd az akkuhibás iPadeket. Csak a legközelebbi boltba kell besétálni velük, és már adják is az új készüléket.

Forrás: AFP
Cserélik az iPad-et, ha elromlik az akku

A csere feltételeit leíró dokumentum nem mentes a csapdáktól. A szerződés nem írja le pontosan, hogy teljesen új, vagy gyári átvizsgáláson átesett felújított cseredarabokat adnak-e ki. Emellett az Apple-re bízza a csere jogosultságának megítélését, ami elutasítási hullámhoz is vezethet. Természetesen a nem hivatalos szervízben végzett javítások, apróbb sérülések is a csere elmaradásához vezethetnek. Az új iPad nem fogja tartalmazni a felhasználó adatait, ezeket az információkat a fehasználónak saját kezűleg kell majd visszaállítani otthon biztonsági mentésből.